Mindfulness reizen naar Ghana

Ghana is het ultieme land om ‘go with the flow’ te ervaren. De gastvrije, relaxte en open Ghanezen verwelkomen je graag bij hun thuis. Ze nemen je mee in een andere manier van leven, waar ontspanning en positiviteit centraal staan. Zij leven met de dag. Deze unieke reis laat je het traditionele Afrikaanse leven ervaren.

Het gaat in Ghana om direct contact maken vanuit het hart. Je helpt de vrouwen met water halen bij de put, maakt je eigen sheabutter, leert de techniek van een Afrikaanse handwas en hoort oude volksverhalen rondom het vuur.
De mindfulness maakt de brug naar het westerse leven.

Mindfulness in Ghana met Mariëtte Verhoef

De mindfulness maakt de brug naar het westerse leven. Wat je hier leert neem je mee naar huis. Mariëtte Verhoef, mindfulnesstrainer, heeft lange tijd in Ghana gewoond en daar geleerd om veel bewuster in het leven te staan. In die tijd leerde ze de houdingskwaliteiten van mindfulness: geduld, vertrouwen, flexibiliteit, frisse blik, niet streven, loslaten en acceptatie van alles wat zich voordoet.

Ze heeft verschillende mindfulnessopleidingen gevolgd om verdieping aan te brengen in haar eigen werk en haar deelnemers zo nog verder te helpen. Door haar persoonlijke netwerk kom je op bijzondere plekken en leer je de lokale bevolking echt kennen!

Ervaar de eenvoud van het leven

Je verblijft in een eco guesthouse in een natuurrijk dorp, waar je slaapt in een hut met rieten dak en doucht met een kalebas. Je helpt de vrouwen met water halen bij de put, maakt je eigen sheabutter, leert de techniek van een Afrikaanse handwas en hoort oude volksverhalen rondom het vuur.

Wat je hier leert neem je mee naar huis. Lees verder