Reacties van onze deelnemers

Reacties 2019

 • februari 2019 Individuele Coaching retraite

  Veranderingen in mijn leven

  Vorig jaar ben ik op een coachingreis meegeweest met Diana. Dat was geweldig en ik heb er veel aan gehad. Zij heeft me verrast door haar kernachtige manier van coachen. Dat motiveerde mij om Diana te betrekken in mijn werk als ondernemer, niet alleen met mij maar met een groep ondernemers. Dat was intens en een heel waardevol traject.

  Door veranderingen in mijn persoonlijke leven had ik weer behoefte aan coaching. Logisch was het dan dat ik hulp vroeg aan Diana. Ik koos dit keer voor een individuele retraite in Zutphen.

  Het waren weer hele fijne sessies. Ook deze keer kwam zij snel bij de kern van het probleem. Met behulp van o.a. opstellingen kreeg ik inzicht in mijn gedrag. Ik was de regie kwijt omdat een een oud pijnlijk stuk, mijn gedrag bepaalde.

  Als resultaat van de sessies voel ik me nu veel lichter, daadkrachtiger en ik sta veel steviger op mijn benen.

  Dankjewel Diana, Mellisa

Reacties 2018

 • september 2018 Coaching & Yoga reis: Leef in Liefde Marokko

  Samen op een berg, in de natuur. Pure liefde stroomt, weerstanden werd openheid. In het licht staan we en de liefde heelt! Bij deze weer een aantal reviews, ik hoop je te ontmoeten, Diana


  Vrij worden en leven in Liefde wilde ik

  Ik ging open de week in, ik liet alles over me heen komen. Dit was mijn eerste grote stap in mijn ontwikkeling.
  De reis was een totaal van: de natuur, de locatie, het eten, de massages, yoga, uitstapje en het energetische werk van Diana, de groep. Dit alles maakte de reis tot een magische beleving.
  Ik leerde mezelf meer kennen en kreeg inzichten in mijn reactie en rolpatronen, mijn pijn en hart.

  Diana werkt vanuit rust en mildheid. Zij is duidelijk, humoristisch en respectvol en dat is heel prettig.
  Na de week voelde ik me veranderd, ik kan nu nog meer luisteren naar mijn hart, ik voel mijn kinddeel, de opstellingen zitten nu in mijn lijf, mijn houding naar mijn kinderen is daardoor ook veranderd. Ik kan het hele gezins systeem overzien. 

  De excursies in het Atlasgebergte waren geweldig. Schitterende landschappen, lieve mensen en heerlijke wandelingen. Ik was blij dat het hotel niet zo gecultiveerd was, maar geheel verbonden is met de natuur. Al die kleine fleurige zitjes overal, het zwembad, de hamam, de yoga en de massages. Ik ben tot rust gekomen en het was meer dan mooi om mee te maken.
  De eenheid die ik beleef in deze reis geeft mij een bevestiging waar ik wil zijn.

  Veel liefs van Saskia.


  Ik koos te weinig voor mezelf

  Daarnaast wilde ik mezelf beter leren kennen. Ik voelde me ongelukkig.

  Deze coaching was heel fijn, ik voelde me gelijk op mijn gemak, de dynamiek in de groep was heel fijn en vertrouwd. Diana wist precies de juiste snaren te raken. Zij kan dit met weinig woorden. Diana's aanpak is troostend en warm, ik voelde me helemaal gezien.
  In de coaching zijn we vanaf de basis gaan opbouwen met ongelooflijk veel facetten, naast het groepsproces kregen we ook de persoonlijke opdrachten, dat was confronterend en verhelderdend.
  Het is fijn in de groep door de  herkenningspunten doe je het hele proces met elkaar. Alles was puur!

  De locatie was rustgevend, mooie combi met de natuur. Ik heb me echt hier thuisgevoeld.
  Ook de excursies waren een toevoeging om kennis te maken met de Marokkanse cultuur. De yoga was een intens rust moment,
  de massages en hamam waren een cadeau.

  Aan het einde van deze coachingreis kan ik zeggen dat ik me gelukkig voel, er is zoveel gebeurd, ik heb genoeg handvatten om nu. Ik ben echt heel blij en dankbaar met deze week, het is een cadaeu aan mezelf. Ik raad je aan deze reis te doen!  

  Twijfel niet, doe het.
  Liefs Paulette


  Geweldig, de gesprekken, de groepsdynamiek, ik kreeg weer nieuwe inzichten 

  Ik was blij met het klanken, ik voel dan een trilling van binnen en heb het gevoel dat ik het loslaat.
  De soundheling van Diana bracht me in een trance, ik kwam er geweldig uit, ik voelde dat ik een overgang kon maken.

  Diana nam ons steeds mee terug naar het gevoel, het werken met de subpersoonlijkheden kon ik plaatsen en herkennen. Ik heb het gevoel dat de subpersoonlijkheden meer geïntegreerd zijn. Ook de opstellingen gaven me inzichten. Als groep hebben we een diepe vriendschap ervaren, we kunnen over alles praten, alles ligt open.
  De locatie was heel mooi, vredig en veilig. De sfeer was heerlijk.

  Wil jij jezelf beter leren kennen? Dan beveel ik je deze prachtige reis aan. Gun jezelf deze unieke ervaring.

  Je bent een geweldig mens Diana,
  Liefs van Sylvia

 • mei 2018 Eenvoudige culturele reis Ghana

  We hebben zojuist een negendaagse tournee door Ghana gemaakt

  Een perfecte balansroute met een mix van prachtige plekken in de regio Liate Wote en Ditza. De accommodatie was echt goed in het algemeen en zorgvuldig gekozen. We kozen ervoor om te betalen voor de tours die we wilden, in plaats van een all inclusive pakket, omdat de 4 van ons verschillende interesses hadden. Ik raad je deze reis ten zeerste aan!

  KaWaWa was ook de meest professionele gids en bestuurder die ik ooit heb meegemaakt. Altijd in goed humeur met een glimlach op zijn gezicht en had antwoorden op al onze vragen. EEN TOTAAL heer voor ons allemaal! We werden ook snelle vrienden. Hij gaf ons ook het gevoel heel veilig te zijn terwijl hij ons voor al die kilometers vervoerde.
  Als de gelegenheid zich ooit opnieuw voordoet, zou ik graag opnieuw uw reisorganisatie gebruiken. Vier duimen omhoog,

  Veel dank van 4 vrienden!
  Wil je ook eens mee? Lees dan hier de reis: KLIK hier

 • maart 2018 Eenvoudige culturele reis Ghana

  We hebben zo genoten van onze tour in Ghana

  Apollo en Evans brachten ons naar plaatsen waarvan we dachten dat we ze nooit zouden kunnen bezoeken. Evans is een goede, veilige en betrouwbare chauffeur en Apollo een grappige, vriendelijke en slimme gids. Hun slogan "zo lang als je geniet" werkte echt; we hebben echt genoten! Vanaf de eerste ontmoeting in Accra tot de laatste dag. We houden vooral van Apollo's kennis over het land, het stadsleven, dorpen en lokale gewoonten. Nu weten we hoe we pure alcohol, palmwijn, hoe we (kente) weven, oude bomen beklimmen en die zaterdag is een 'nationale uitvaartmarkt'.

  We vonden het zo leuk dat we er 100% zeker van zijn dat we elkaar weer zullen ontmoeten om meer van het Afrikaanse continent te zien. Hopelijk met de Landrover Defender waarin Apollo's de grootste verscheidenheid aan Afrikaanse lokale muziek speelt en natuurlijk de drumsessies niet vergeet!

  We zijn nu terug in Nederland, maar de kinderen zullen niet stoppen met vragen wanneer ze teruggaan naar Ghana en Apollo laten rondneuzen naar de aardige mensen die ze tijdens de tour tegenkwamen. GOED NIEUWS: We tellen de maanden dat scholen gesloten zijn voor vakanties en we kunnen terugkeren om Apollo en zijn team onze droomreis door de rest van Ghana en hoogstwaarschijnlijk in de nabije toekomst Togo, Benin en Burkina Faso te laten voltooien.
  Dank je van een blije familie!

  Wil je deze reis ook eens meemaken? KLIk dan hier

 • februari 2018 Wat een rust in Marokko

  Ik wilde er even tussenuit

  En dat heb ik gedaan, 4 nachten naar Marokko. Ik heb genoten van de massages, aandacht, de wandelingen, de hamam, de gesprekken.

  Het is heel bijzonder daar te zijn, Khalid maakt de sfeer. Wat een geweldig idee dat ik kon kiezen hoe ik mijn reis wilde invullen, dat heeft me goed gedaan. Ik hou van Marokko, de mensen zijn super aardig. In de wandeling moest ik mezelf uitdagen, maar ik was er trots op dat het me lukte. Ik kan het iedereen aanraden om er af en toe zo'n reisje te maken. 

  Veel dank aan Khalid en Diana, met lieve groet Marianne

 • februari 2018 Individuele Coaching retraite

  Dit is echt op mijn pad gekomen, een coaching retraite 

  Na 2 jaar rouwen om mijn vrouw was ik er aan toe om nieuwe stappen te zetten. En die kwamen er. Diana zat al snel bij de kern en dat was mijn schulgevoel. Schuld gevoel dat ik nog leefde en mijn vrouw niet. Ook schuldgevoel over of ik het allemaal wel goed had aangepakt. 

  Door de intensieve coaching van 4 dagen kon ik het schuldgevoel in een ander licht zien en kreeg ik weer lucht om te ademen. Ik heb opnieuw afscheid genomen en nu was er vrede. Na 2 weken had ik nog een telefonisch consult met Diana en ik vertelde haar hoe opgelucht ik was en dat ik weer hoop heb, me goed voelde en een vakantie had gepland.

  Ik zie het niet als toeval dat ik Diana heb ontmoet, ik ben heel blij hoe zij me op mijn voeten zette.

  Dank je Diana, met groet Martijn.

 • januari 2018 Meditatie en zeil vakantie in Maleisië

  Heimwee naar de zeilreis

  Onze week die we op de Yemaya hebben doorgebracht, samen met deze twee unieke mensen, was eén van de besten in ons leven. We denken nog steeds met heimwee terug aan de rustige momenten, de gesprekken, het zwemmen,  het eten en aan de wijsheid en vriendelijkheid van Deep en Mallika. We hadden ook het geluk om samen te reizen met Hanne en Joren, die we voor deze vakantie niet kenden, maar die hebben bijgedragen aan het nog interessanter en specialer maken van onze ervaring.
  We zouden zo graag samen met Deep en Mallika de wereld over willen zeilen met de fijne Yemaya. Mischien op een dag…
  Veel dan van Meredith en Avi'


  Wat een geweldig avontuur

  Een ervaring om nooit meer te vergeten! Niet alleen jullie vriendelijke gastvrijheid, het heerlijke eten, bereid uit locale ingrediënten, de zeil ervaring, soms over rustig glad water, soms wat ruiger, de interessante discussies, de zeillessen… maar nog veel meer. Van de vele zeil opties die we onderzochten, werden we aangetrokken door jullie concept. Dit was duidelijk een goede keuze. Het feit dat het eten (zo goed) werd geregeld en gekookt voor ons was erg ontspannend. We realiseren ons nu nog meer hoeveel tijd dat zou hebben gekost als we dat allemaal zelf hadden moeten regelen.
  Nu we meegezeild hebben op een catamaran, weten we zeker dat we de volgende keer hier weer voor kiezen ipv een monohull. We zullen jullie reizen blijven volgen en zodra jullie op een plaats zijn die op onze ‘bucket list’ staat, komen we graag weer mee zeilen.
  Dank jullie wel voor de twee heerlijke weken!
  Loek en Monique'

Reacties 2017

 • november 2017 Coaching en safari reis Kenia

  Kenia is echt mijn lievelingsland, de natuur is overweldigend en de mensen zijn warm met een open hart. Ik heb genoten van zes mooie vrouwen en hun processen en toewijding. In 2018 geef ik in november twee reizen in Kenia. Ik hoop je daar graag te zien. warme groet Diana


  Een bijzondere Kenia reis, ik ben blij dat ik dit heb meegemaakt.

  Watamu treehouse is een prachtige locatie, gebouwd tussen de bomen en er bovenuit, met weidse uitzichten. Daardoor ben je steeds in contact met de natuur, de zee, de bossen en velden. De treehouse is fantasie rijk, met kleurige glas decoraties en van alle gemakken voorzien. Het personeel was behulpzaam en het eten verzorgd.

  De coaching van Diana spant de kroon. Ik heb veel meegemaakt, veel geleerd en als een gelukkiger mens vertrokken naar huis. Ik heb antwoorden gekregen, schuld gevoelens ingelost, meer rust, ik ben milder voor mezelf, en heb veel vergeven. Door de humor van Diana en haar energie kon ik ontspannen en genieten van mooie momenten zoals samenklanken, muziek luisteren, dansen en rusten met elkaar. Zij hanteert op een knappe manier veel verschillende methoden, en stemt steeds af op een ieder.

  Na 8 dagen intens werk gingen we op een 4 daagse safari. Mijn favorieten waren de olifanten en giraffen die we van dichtbij konden zien. Het was een geweldige reis, veel dank Johanna Heideman


  De reis naar Kenia was geweldig veelzijdig

  Rust en groei in mijn persoonlijke ontwikkeling en de aansluitende 4 daagse safari tour. Wat ik als "kers op de taart" zag van deze reis.

  De eerste 7 dagen waren prachtig in het mooie gelegen "Treehouse" in het plaatsje Watamu. Ik voelde me thuis door de serene rust, de unieke locatie met zijn mooie uitzichten aan beide zijde en de vriendelijke, gastvrije mensen die voor ons klaar stonden. Deze 6 dagen hebben me veel gebracht door de geweldige kennis en begeleiding van jou als persoon Diana en de fijne energie/sfeer die er was met elkaar.

  De laatste 4 dagen gingen we op pad onder begeleiding van een lokale gids en een goede chauffeur om de safaritour te maken door 2 verschillende Nationale Parken. Dit waren hele mooie dagen om van zo dichtbij de natuur te bewonderen en respect te hebben voor de dieren die daar zo in vrijheid leven. Ik heb super genoten en besef me dat ik thuis bent gekomen in mezelf deze dagen. Heerlijk weer om Back to Basic te zijn.

                      DANKJEWEL Diana, dat ik samen met jou en 5 dames deze reis heb mogen meemaken.

  Liefs en dankbaarheid, Joke


  Onvergetelijke ervaringen

  Alles voor een retraite in het Watamu Treehouse Hotel is in overvloed aanwezig. De panorama kamer in directe verbinding met de natuur. Een geweldig mooi uitzicht, wakker worden met de tropische vogelgeluiden en slapen gaan met de krekels. Het eten was fantastisch en het personeel liefdevol rustig aanwezig. Voor mij was het ècht thuiskomen. Ook de floating in de Mangrove was een onvergetelijke ervaring.

  De coaching sessies zijn moeilijk in woorden te omvatten. Je moet dat zelf meemaken. De processen in de groep werden begeleid op een manier die prettig uitdagend was. Diana zag precies wat nodig was voor ons allemaal individueel. Het was spiegelend en verhelderend voor mij. Het heeft veel inzicht in mezelf gebracht en ik heb voor mijn gevoel spiritueel grote stappen gemaakt. De safari als “toetje” was schitterend. Een beleving met dieren en cultuur, maakte het als een compleet cadeau wat ik aan mezelf kon geven….

  Warme groet Gabriëlle Stolwijk


  Coaching op hoog niveau met Diana

  Groep zo samengesmolten na een week, Dikke dikke “merci” voor alles.  Anne / België"


  Ik heb mijn proces kunnen beleven

  Watamu treehouse is een geweldige plek, de mensen zijn super vriendelijk, gastvrij, niets is teveel voor ze. De omgeving is geweldig, heerlijk vlakbij het strand, het zwemmen in de zee met volle maan was fantastisch. Het eten was super lekker, verse vis en veel groente, je lijf voelt gelijk beter.

  Diana je hebt me verbaasd, je zet mooi dingen neer, alsof je het zo uit de mouw schud, die verschillende werkvormen. Ik heb mijn proces kunnen beleven, aan de stukken gewerkt waar ik aan wilde werken. In een korte tijd biedt Diana een variëteit, ze begrijpt wat ieder nodig heeft en ze neemt mensen makkelijk mee in een proces.

  De safari was geweldig, bijzonder om de dieren zo dichtbij te zien, ook indrukwekkend om Afrika zo te beleven. Veel dank Tine


  Heel bijzonder de coaching van Diana

  Haar dynamische werkvormen zoals waterwiegen, stemexpreesie, dans, zorgt ervoor dat mezelf kan voelen en ervaren. Ik voelde me vrij en onbevangen. Diana bracht ook rust om afspraken te maken over "niet teveel" praten, maar bij jezelf te blijven. Na een intensief proces konden we heerlijk uitrusten op een heerlijk bed in de zaal. We hadden een mooie groep mensen!

  Watamu treehouse was super, we werden als prinsessen behandeld, ze deden alles om ons het naar de zin te maken. Er was veel rust in het programma, heerlijk aan de zee luieren, zwemmen, mediteren met geweldige uitzichten. 

  De safari was geweldig ik had het niet willen missen!! Dank je wel en tot de volgende keer, Esther Brouwer - Jacobi

 • oktober 2017 Mindfulness weekend Terschelling

  Mariëtte’s houding voor dit soort retraites is perfect

  Ik vond de afwisseling van binnen en buiten heel fijn en zo ook de verschillende meditatievormen. Het strand vond ik ook fijn, ik had nog nooit zo mooi het zand over het strand zien waaien. Het eten was fantastisch, ze zouden een kook boek moeten maken! 
  De begeleiding vond ik heel mooi. Mariëtte’s houding voor dit soort retraites is perfect. Niet dominant, niet opvallend, je staat sterk voor wat je gelooft, je laat je ook niet beoordelen door anderen die willen domineren. Ze begeleidt zonder zichzelf boven de groep te zetten. Ik vond de fiets een toegevoegde waarde, lekker om naar het strand te gaan in de pauze. Ik vond het heel mooi hoe we op het strand zaten te mediteren met elkaar. We hadden een heel mooi contact met de groep. Echt bijzonder om dat in zo’n korte tijd te ervaren. Er kon veel gebeuren in korte tijd door deze mooie verbinding. Veel dank Elizabeth


  Mijn ervaring is heel goed, fijn en positief

  Van de start af voelde het goed, met de kennismaking op een voorzichtige manier met mindful communicatie-oefeningen tussendoor. Ik voelde opbouw erin. Het was een enorme verrijking.

  Ik vond de afwisseling van het programma fijn, buiten yoga en binnen zit- en ligmeditatie. En aan het einde van de dag de hele ontspannende oefening. Op het strand was ook een hele ervaring. Het programma vond ik heel goed in elkaar steken. De fiets was een toegevoegde waarde, een verrijking dat ik even op de fiets kon en de natuur kon voelen. Dat kan op zich ook in de duinen en in het bos, maar dat je ff lekker eruit kon en je moe kon fietsen vond ik heel fijn. Mindful communicatie-oefeningen helpen me echt. Dit vind ik een belangrijke oefening, want het is een punt waarin ik mezelf verlies in het dagelijks leven.

  Als trainer heeft Mariëtte het fantastisch gedaan. Ik houd er niet van als mensen heel overdreven zweverig worden. Zij staat met beide benen op de grond. Ze maakt de afstand tussen beginnende mediteerder en haarzelf kleiner door wie ze is. De locatie is prima, het eten goed. De slaapzaal vond ik prima en de 2 pers kamers zijn ook heel goed.

  Ik heb mooie handvatten gekregen om mee verder te gaan. Wilma Huisman


  Er is wel wat in gang gezet tijdens het weekend

  Ik zat al in een stroom, 2 weken daarvoor sterk in contact met mezelf, dat was een beginnende stroom en het weekend heeft het verder geopend.

  Dat is wat ik nu ga doen. Ik ga mn behoefte volgen en mn bezieling bewaken. Ik ontdek elke dag mooie dingen. Ik wandel in het park, mindful onderzoeken van de boom, met een open hut, ideale meditatieplek. Heb er al 2 uur zitten mediteren. Ik voelde tijdens het weekend heel duidelijk ‘het komt goed’. Heb mn hoofd losgelaten en ben in contact in mn hart. Dankjewel voor het gidsen en mij stilzetten op een goede manier en daardoor in beweging zetten. Ik ben heel blij met het weekend, ik ben vol lof.

  Het is ook gedoseerd, jij weet wat je wilt bieden en ik wist dat je het proces bewaakte. Als ik iets zou vragen wat niet past, zou ik dat horen. Jij staat er als een huis, je weet wat je doet. Ik vond het fijn om die ruimte te hebben. Dat zag ik ook met anderen gebeuren. Ieder kreeg zijn eigen aandacht. Ik vond je daarin heel steunend en veilig.

  Ik heb nog nooit van mn leven zo op het strand gezeten. Ik vond het geweldig te mediteren in de harde wind. Fijn op Terschelling, toppie!  Annelies


  Ik voel me erna positiever, rustiger en blijer

  Ik vond het heel fijn om mee te maken. De yoga heb ik anders beleefd dan in een normale les. Ik kon me gemakkelijker overgeven en het ging wat dieper en bewuster.

  De fiets vond ik een goede oplossing en een toegevoegde waarde .Hierdoor kon ik wat meer zien van het eiland, door in de pauze een stukje te fietsen. Meer beweging vind ik fijn.  Hele fijne locatie, heerlijk gegeten, goed verzorgd. Prima begeleiding, heel invoelend in de sturing en ook informatie van de achtergrond van mindfulness.  Dank Cathy Kassing


  Het mindfulness weekend vond ik heel fijn

  De locatie vond ik super, fijne omgeving met zoveel natuur. Alles was goed geregeld. De verzorging vond ik ook goed, met wat lekkers te snoepen en lekkere dingen. Dat geeft een gevoel van samenzijn en gezelligheid. Dat past ook echt bij Mariette en dat voelde goed. 

  Ik heb een stuk rust meegenomen van het eiland. Ik creëer wat meer rust door op mijn ademhaling te letten en daar iets mee te doen. Ik wist het ergens wel, dat dat kan, maar was het vergeten. Ik merk nu dat ik dat makkelijker doe. Als ik druk en gestresst ben en ik ga dan iets trager lopen, word ik rustiger. Nu herinner ik me dat weer. Als ik over de gang jaag met in mijn hoofd ‘Nog even dit en dit doen’, dan kan ik vertragen. Veel dank Yolanda

 • juli 2017 Coaching reis: Leef gelukkig en vrij in Juni

  Weer een mooie reis in Marrakesh, dit keer zelfs naar de woestijn geweest. Wat een zonsopgang en wat een stilte en ruimte. Dank je lieve mensen het was ook voor mij heel bijzonder. Hieronder enkele reacties van deelnemers. Ik hoop ook jou te ontmoeten, liefde Diana
  Volgende reis is in sep, in Marrakesh


  Wat een verrijkende reis, dit was mijn 2de reis met Diana

  De vraag waarmee ik deze reis in ging over hoe nu verder met mijn leven, heb ik in deze week ontdekt.
  Diana maakte steeds duidelijk dat we een keuzes hebben, iets wat ik nogal vergeet. 

  Ik heb weer in de spiegel gekeken, dat is confronterend en heel krachtig. Dat geeft gelijk meer inzicht en de dingen worden helder. Ik heb het gevoel dat ik zelf de antwoorden heb gevonden.
  Het is fijn dat Diana dingen herkent en dat ze begrijpt waar het over gaat. Zij benadert de mensen ook individueel in de groep en zij biedt een mooie mix van werkvormen waar we wat aan hebben.
  Tijdens de week heb je veel tijd om de dingen te verwerken en lekker te ontspannen bij het zwembad of in de tuinen.
  De locatie is een klein paradijs, ik vind het een park, het is geweldig. Het eten is super, het personeel is heel vriendelijk.
  Ik beveel je echt deze reis aan, het is een cadeau aan jezelf. Dank je, liefs Wilma


  Ik voelde gelijk dat ik deze reis wilde maken

  Ook omdat tijdens het telefoongesprek met Diana mij al duidelijk werd dat ze me kon helpen. Ik ben super blij dat ik me meteen goed voelde en ook met de de groep. Ik voelde me veilig om me open te stellen en mezelf te zijn. Het spiegel effect is super, je herkent je gelijk in de ander.
  De coaching van Diana is erg goed, zij is niet oordelend, luistert echt, de verschillende werkvormen waren fijn en afwisselend.
  Ik heb me vaak verbaasd over hoe Diana steeds de kern raakte. Daardoor durfde ik ook echt naar mezelf te kijken en nu kan ik door met me leven. 
  Het hotel is heerlijk, je kan je afzonderen waar je wilt, de kamer is fijn, rustig, groot zwembad en de tuinen waren geweldig, het eten was lekker. De excursies waren mooi, vooral de woestijn en de visualisatie die daar deden. Dat was krachtig!

  Dank je Diana, tot ziens! liefs Tamara


  Ik vond het een waardevolle week

  De combi van ontspanning, excursies en de coaching was erg goed. Daarbij was het hard werken tijdens de coaching uren. De coaching van Diana is prettig, eerlijk en liefdevol met veel veiligheid. De confrontatie met de “perfectie dochter” in mezelf was pijnlijk, het heeft me veel opgeleverd aan inzicht en besef hoe ik mezelf klem zet. Vele puzzelstukjes zijn op de plaats gevallen, ik kan nu beter zien hoe ik reageer en waarom dat zo is.

  Ik kreeg van Diana een zeer bijzondere ervaring van de soundheling die zij bij mij deed, ik voelde me daarna gelijk uit me hoofd, ontspannen en energiek. Dat heeft me echt goed gedaan. Daardoor kon ik mezelf ook meer openen naar de anderen maar ook in mijn gevoel. Ik begrijp dat ik nog een weg te gaan heb, deze week is de start geweest om mezelf echt serieus te nemen. Ik heb begrepen hoe ik mezelf kleiner maak door te oordelen en te veroordelen. Ik kan nu milder naar mezelf zijn.

  Het was een fijne groep, ik kreeg steun en voelde me herkent ook in de verhalen van de anderen. Ik voelde me verwend door de prettige kamers, het ekkere eten, de fijne sfeer, het personeel die zo vriendelijk en behulpzaam was.

  Ik hoop dat vele mensen met Diana op reis gaan, het is zo bijzonder dat ik het jou ook gun! Dank je Gerdien

 • juni 2017 Mindfulness reis in Ghana

  Hieronder is een prachtig Blog geschreven door 1 deelnemer van de Ghana reis, veel leesplezier.


  Mijn Mindfulness reis naar Ghana

  “Welkom! Zaare!” is het eerste dat ik hoor als ik binnenkom in The Green House in Karimenga, Noord-Ghana. En dat ik er voortaan thuiskom. En zo voelt het ook: als thuiskomen. Gek dat ik 2 maanden geleden nog geen idee had dat ik hier zou zijn. Ik naar Afrika? Geen haar op mijn hoofd die daaraan dacht.

  En dan zie ik via Facebook de oproep van Mariëtte voor hulp aan mensen in Karimenga. Waar? Noord Ghana, West-Afrika dus. En ik voel de behoefte om hieraan bij te dragen. Waarom, geen idee, dit doe ik normaal nooit. Maar het voelt goed.

  Drie weken later krijg ik een nieuwsbrief van Mariëtte. Over haar Mindfulness retraite naar Ghana. Nou ja zeg, ik zie weer Karimenga staan. Dat dorp waar ik het bestaan niet van kende, komt nu ineens 2 keer in een maand tijd op mijn pad. En verdwijnt niet meer uit mijn hoofd. Toeval of synchroniciteit?

  Eenvoud & comfort

  Karimenga roept me, en tegen al mijn rationele redenen in om het niet te doen, ga ik toch. Mee met Mariëtte, back to basic. En dat klinkt erger dan het is. Het is eenvoudig en comfortabel. Als je een beetje gevoel hebt voor kamperen, dan komt het helemaal goed.

  Afrika is echt een andere wereld. En toch ook weer niet. Ik vind het heerlijk om in het Afrikaanse ritme van dag en nacht te leven. Even geen andere dingen aan mijn hoofd dan het hier en nu. Niet verbinden via internet, maar verbinden met de mensen in het dorp en met de omgeving. De kleurrijke mensen op de markt, de warmte, de drukte en de geuren.

  Mindfulness & yoga

  We beginnen de dagen met yoga en mindfulness meditatie. Een heerlijke start van de dag, moment van rust tussen alle indrukken die we opdoen. En Mariëtte weet precies die oefeningen te doen, die mij op dat moment diep raken.

  Ik beleef alles heel mindful. Het warme zand tussen mijn tenen, de geluiden van de gemeenschap en de natuur. En ja ook de muskieten die me erg lekker vinden. Lang leve het muskietennet!

  Ik vind het heel bijzonder om bij diverse families mee te mogen kijken, op de goede en slechte momenten. Het maakt me dankbaar voor wat we hebben in Nederland. Maar soms ook wat verdrietig over het grote verschil tussen arm en rijk. De saamhorigheid is hier heel bijzonder en sterk. Het is een hard leven en ook weer niet, omdat het samen wordt gedragen.

  Ratio en gevoel op één lijn

  We hebben mooie gespreken ’s avonds aan tafel over wat die dag is langsgekomen of gewoon zo maar wat op komt. Mariëtte geeft alle ruimte en de gesprekken ontstaan als vanzelf.

  Gedurende de reis kom ik steeds meer in balans. Het onbekende is een stuk minder eng. Ik voel me in evenwicht. Mijn hoofd roept niet meer continu om aandacht omdat er ‘iets’ is. Ik leef meer vanuit mijn gevoel, mijn innerlijk weten. Het één (ratio) is niet belangrijker dan het ander (gevoel). En dat begint mijn hoofd nu ook te ervaren!

  Met recht een geweldige mindfulness retraite met geweldige begeleiding. Het was thuiskomen in Ghana – Afrika. Thuiskomen bij mezelf.

  Geschreven door Yvette van der Meer – deelneemster Mindfulness reis in Ghana juni 2017

  Wil je ook eens mee, klik dan 

 • april 2017 Innerlijke reis voor vrouwen in April

  Deze innerlijke reis voor vrouwen in Marrakesh was voor mij boeiend en fijn. Werken met zeer verschillende vrouwen en thema's is een uitdaging die ik graag doe. Een compliment aan deze vrouwen die dit avontuur wilde aangaan...
  Marrakesh blijft bijzonder, ook na veel bezoeken. Ik hoop je daar te ontmoeten, liefs Diana


  Weer op reis met Diana.. de vierde keer dat ik mee ging..

  Maar nu naar Marokko, ik vond het erg spannend en had eerlijk gezegd mijn twijfels bij het land, maar ik wilde graag even weg van alles om weer de rust in mezelf te vinden en dichter bij mezelf te komen.. 
  Die twijfels waren al heel snel weg toen ik het land binnen kwam. Wat een kleurrijk land, prachtige omgeving en de locatie is geweldig! Je voelt zoveel rust en ontspanning. De mensen zijn erg vriendelijk en het eten is HEERLIJK!

  Ik voelde me meteen al veilig en zo vertrouwd in de groep. Ik vond het erg mooi om te zien dat ondanks je allemaal zo verschillend bent, je toch heel veel herkent in de ander. Het was een mooie leerzame week waarin ik dingen heb uitgesproken, niet ben weggelopen en alles ben aangegaan. Ik voel dat ik weer wat meer vertrouwen heb in mezelf en zachter ben voor het kinddeel in mij. Ik heb deze week heel veel inzichten gekregen hoe ik nu weer verder kan om dit vast te blijven houden. 

  Diana, de manier waarop je werkt vind ik erg bijzonder.. Je weet altijd de juiste snaar te raken en dat doe je op een confronterende, maar liefdevolle manier waardoor ik steeds weer een stukje verder kom. 
  Je bent open, eerlijk en oprecht waardoor ik me veilig voel bij je.
  Ik ben je enorm dankbaar en ik heb héél veel respect en bewondering voor je wat je steeds weer neerzet en hoeveel warmte en liefde je geeft aan de ander.
  Wie weet tot de volgende reis;-) Liefs Sarina


  Lieve Diana

  Wat heb ik genoten van deze reis 

  Via Google had ik je gevonden en daar ben ik ontzettend blij mee. De locatie was prachtig. Een hele mooie tuin, vriendelijk personeel, heerlijk eten en een verkoelend zwembad. Ook de kamers waren heerlijk en rustig.

  De week zat goed in elkaar. Jij had de leiding en tegelijkertijd vroeg je ook onze eigen inbreng. Je paste je programma makkelijk aan wanneer dit nodig was. Het geheel heb ik als dynamisch en organisch ervaren. De tijd van werken was goed in balans met de rust tijd.

  Voor jouw inzet en experstise heb ik bewondering. Ik vind je erg kundig en je hebt een breed scala wat je aan werkvormen inzet.

  Je hebt een veilige sfeer gecreëerd en dat ook vast gehouden. Dat was erg belangrijk voor mij. Ik kan, en zal je van harte aanbevelen bij anderen, Veel liefs Liesbeth


  Lieve Diana

  De reis naar Marrakesh is moeilijk weer te geven in woorden..

  ..omdat dat tekort kan doen aan alles wat ik heb mee gemaakt, geleerd en heb meegekregen. Toch zal ik een poging wagen.

  Tijdens deze reis heeft Diana ons meegenomen naar een schitterende plek in een prachtig land, maar bovenal was het een innerlijke reis op zoek naar wie we zijn, ons innerlijke ik.

  Diana kan hierbij putten uit een breed scala aan tools en skills. Echter vooral biedt zij door haar kalme, zachte, respect - en liefdevolle benadering een veilige omgeving om op zoek te gaan naar jezelf.

  Hierdoor kan ik nu, met een rugzak vol nieuwe inzichten en tools met vertrouwen verder reizen over mijn levensweg.
  Veel dank Wilma.


  Lieve Diana

  Een prachtige week, ik heel veel geleerd en beleefd

  Diana zorgt voor een veilige setting, om processen in jezelf onder ogen te zien en te verwerken. De locatie is prachtig en rustig en heel goed verzorgd. Het eten is heerlijk en de medewerkers supervriendelijk.

  We hebben naast het persoonsgerichte werk, ook twee leuke excursies gemaakt, wat een fijne break gaf in de week. Marokko is vriendelijk en mooi. Tijdens de week was het in het begin heel heet, en hebben we vaak genoten van en ook zelfs "gewerkt" in het zwembad. Later was het minder heet en zijn we op excursie naar de stad gegaan.

  Ik kan deze coachingsweek echt aanraden als je iets in je leven wilt doorbreken, een nieuwe, frisse kijk nodig hebt of vast bent gelopen en een nieuwe opening nodig hebt. Veel plezier!
  Dank Tessa

 • februari 2017 Coaching reis in Marrakesh in Februari

  Wat een heerlijke reis in een klimaat van gemiddeld 22 graden in Marrakech. Lekker gebruind en ontspannen kijk ik terug op een boeiende en intensieve week. Daar waar nog geen liefde was in mezelf heb ik liefde kunnen vinden. Hieronder staan van een paar deelnemers uitgebreide reviews.
  Ik hoop ook jou te ontmoeten in een mooie spirituele reis, in maart ga ik weer naar Marrakech, warms Diana


  Een all- inclusive reis met Diana: je innerlijke en uiterlijke reisgids

  Een week met Diana op stap brengt veel verrassingen. Voor vertrek heb ik slechts een uurtje telefonisch met haar gesproken. Ik weet niet meer hoe ik verder wil met mijn werkzame leven en zoek een coach. In het telefoongesprek stelt Diana mij een aantal vragen en al snel zit ik in tranen: ja, we zijn bij de kern van mijn verlangen beland. Ik ben onder de indruk dat zij daar zo snel weet te komen en ik boek direct mijn reis met haar naar Marrakech. Ik weet dat ik bij de juiste persoon ben die mij helpt te vinden hoe ik wil dat mijn werk er de komende jaren uit gaat zien.

  En natuurlijk heb ik zo midden in de winter, zin in de zon en Marokko. Ik ga dus het nuttige met het aangename combineren. Diana helpt al met het boeken van de vlucht en we ontmoeten elkaar voor het eerst op het vliegveld. Ik hoef alleen maar achter Diana aan te lopen. Zij regelt alles en dat vind ik wel eens lekker. Vliegtuig in, taxi in in Marrakkech die zij al geregeld heeft en zo kunnen we 's avonds direct aanschuiven aan het diner in ons heerlijke resort. Een week lang een super verzorging want het is duidelijk dat het personeel van Diana houdt en het haar graag naar de zin maakt.

  De coachings zijn raak. Na 3 dagen roep ik: "missie geslaagd" want ik weet hoe ik verder wil met mijn werk. Hoe is het mogelijk, na 3 dagen al zo'n doorbraak en zulke diepe inzichten! De dagen erna is het dan ook alleen nog wat fijn slijpen. 
  En dan dient zich nog een ander groot thema aan. Wat een geluk dat ik dat ook met Diana mag doorvoelen.
  Diana blijft verrassen. Naast coachen doen we stemwerk met elkaar, mediteren we en geeft ze een klankconcert voor ons en het personeel. Wat een veelzijdigheid!

  Diana is niet alleen de gids die je door je innerlijke ruimte loodst. Nee, dat doe ze je ook door Marrakesh of waar je maar naar toe wilt. Ze weet die plekjes waar je moet zijn in het prachtige Marokko. En gewoon iets betalen in de souk in Marrakesh is er niet bij. Ze legt ons uit hoe het spel van het afdingen erbij hoort en hoe het gespeeld moet worden. En zowaar ik krijg er lol in. Mijn leren poef koop ik voor € 15,=, 20% van de prijs waar de verkoper op inzette!
  Ik ben trots op mezelf en blij met Diana die in een week zoveel talenten in mij naar boven haalde.  Heel veel dank Francis.


  Mijn reis met Diana was een reis op zoek naar mijn innerlijke zelf

  Ik wilde erachter proberen te komen, hoe het gekomen is dat ik ben wie ik ben en of ik mijn talenten op de goede manier inzet? Waarom ik doe wat ik doe en wat de mensen die ik in mijn leven ben tegen gekomen hebben betekend voor mijn persoonlijke ontwikkeling.Door middel van meditatie, Voice Dialoque, sound healing en veel coachingsgesprekken ben ik tot inzichten gekomen. Samen met de andere deelneemster hebben we uren met elkaar gepraat en veel stiltemomenten gekend. Alles bij elkaar was voor mij een bijzondere ervaring.

  De locatie waar we verbleven hielp daar zeer aan mee. Ik verbleef in een heerlijk rustig gelegen riad, gelegen in een prachtige tuin met een heerlijk zwembad, heerlijk Marrokaans eten en alleen maar lieve mensen om me heen. Een plek om zeker nog eens naar terug te keren. De terugkeer in Nederland was lastig, omdat je hier weer in beslag genomen wordt door je kinderen en omdat er thuis en op werk weer van je wordt verlangd dat je meedraait. Ik zal dus verder aan de slag gaan met de inzichten opgedaan in Marrakesh. Ik wil je bedanken voor de mooie en bijzondere week, liefs Gabriëlle


  Mijn week in Marrakesh - Wat een cadeau!

  Gisteravond laat ben ik teruggekomen uit Marrakesh. Ik ben een week weg geweest met een coachingsreis van en met Diana Bergsma van Spirituele Vakantie Reizen.

  Diana had gezegd dat het slim was om de dag na aankomst niets te plannen. En ik ben blij dat ik dat niet gedaan heb. Want wat een ervaring was deze week. En wat is de overgang naar het druilerige Nederland groot.

  Ik voel melancholie als ik terugdenk aan die heerlijke warmte en zon, het zalige eten, de fijne kamer, de leuke contacten met het Marokkaanse personeel, met handen en voeten, want wij spraken maar een paar woorden Frans. En ik denk terug aan het fijne gezelschap van Diana en de groep. Wat voelde ik me veilig en geborgen afgelopen week. En wat een lol hebben we ook gehad met elkaar.

  Natuurlijk is het fijn man en kind hier weer in de armen te sluiten. Maar ik heb nog even geen zin in mails en telefoontjes en afspraken. Ik blijf het liefst nog even in deze cocon van rust.

  Want dat ervaar ik vooral na deze week. Een gevoel van rust. Ik voel me heel dicht bij mezelf. Voel precies waar ik behoefte aan heb. En geef gemakkelijker mijn grenzen aan. Ik voel me vrij en dat gevoel wil ik heel graag vasthouden.

  De reden dat ik deze reis boekte was dat ik veel stress ervoer. Ik was heel vaak moe, had ellenlange to-do lijsten. En ik was vaak gefrustreerd over wat ik niet had gedaan en allemaal nog wilde doen. Ik ben intelligent en ambitieus, en heb veel ideeën, die ik het liefst meteen wil uitvoeren. Eigenlijk liep ik altijd voor mezelf uit. Ik stond altijd ‘aan’, was snel, reageerde meteen. Ik piekerde veel, de gedachten vlogen door mijn hoofd, en ik was altijd aan het wikken en wegen. Ik kon ook geen nee zeggen. Ik word er weer moe van als ik het zo opschrijf…

  Gelukkig heb ik afgelopen week veel geleerd over wat ik kan doen - en laten - om rust te ervaren, m’n grenzen aan te geven en me vrij te voelen. Ik heb geoefend met gronden en het energetisch innemen van mijn eigen ruimte. Ik merkte meteen het effect daarvan toen we in de Souks in Marrakesh liepen, waar er, zodra je je oog op iets laat vallen, een mannetje naast je staat. Mijn ‘no, thank you’ werd geaccepteerd, ze lieten me met rust.

  Ik heb ook geleerd dat dat kleine meisje in mij, net als vroeger, nog steeds bezig is overal de harmonie te bewaren en dingen op te lossen. Maar dat is een oud patroon. Ik ben nu volwassen, ik heb de regie en hoef me daar niet meer mee bezig te houden. Dat inzicht zorgt voor opluchting. Ik weet nu beter hoe ik in (werk)contacten en binnen mijn gezin op een liefdevolle manier mijn grenzen kan aangeven.

  Mijn focus voor de komende maanden is ontspanning. Want ik heb ervaren in deze week dat ik in ontspannen staat precies weet hoe het zit en wat ik verlang. En weet ik het niet dan is er geen gepieker maar vertrouwen dat het antwoord wel komt. Dat heerlijke gevoel wil ik bij me houden. En dus gooi ik mijn dagindeling helemaal om. En maak ik ruimte voor yoga en ontspanning. En zorg ik ervoor dat ik niet meer altijd ‘aan’ sta.

  Ik heb het gevoel dat er echt iets veranderd is in mij, in heel positieve zin, gedurende deze week met Diana. Er is geen weg meer terug. Er heeft werkelijk een transformatie plaatsgevonden in mij. Ik ben heel blij dat ik mijzelf deze week heb gegund.
  Wat een cadeau lieve Diana!

Reacties 2016

 • november 2016 Leef gelukkig en vrij - november

  Wat een geweldige week met een mooie groep in Marrakesh! Veel dank aan ieder die mee was, warme groet Diana. De volgende reis is in Febr.2017


  De groepssessies en de coaching is heel diepgaand, het brengt me veel..

  ..ik kan mezelf laten zien, de verbinding is erg sterk met de groep. Ik ervaar deze week als een omslagpunt, een levensveranderende ervaring. Het was heel spannend om mezelf te laten zien in de groep, best eng om mezelf zo bloot te geven bij mensen die ik niet kende. Door me te openen kwamen er juist dingen bij mij in beweging.

  Diana bracht me precies naar de plek in mezelf 'waar de schoen wringt'. En me handvatten aanreikte om anders met mezelf en mijn leven om te gaan. De Klanken die we maken zijn geweldig, het zorgt ervoor dat ik gelijk aanwezig ben, in mijn lichaam. Het Verdiept en brengt mijn proces in beweging. Klanken is een mooie aanvulling op het lichaamswerk wat we doen.

  Het werken met de creatie spiraal heeft me inzicht gegeven hoe ik praktisch mijn wens kan creeeren. En de voice dialogue legde voor mij direct bloot waar ik tegen aan liep zoals de regie in de handen nemen en in mijn kracht staan. In de week voel ik mijn kracht en stevigheid toenemen, ik heb grond onder mijn voeten gekregen. Dat geeft me vertrouwen. Ik genoot van de fijne locatie, lekker en goed eten, fijne sfeer, mooie tuinen om te genieten. 

  Ik heb Diana ervaren als doortastend, confronterend, veilig, liefdevol, met humor, en dienstbaar aan het individuele en groepsproces. Het waterwiegen met haar was heerlijk en zacht. Genietend van het gedragen worden.

  Veel dank Heleen


  Dit is de 2de keer dat ik mee ga, ik heb de Kenia reis ook als heel bijzonder ervaren

  ...ik kon na de reis grote stappen zetten. Nu was ik op een punt wil ik de volgende stappen zetten, de timing was goed.

  Ik voel me heel erg op me plek in Noord Afrika, het soort duizend en 1 nacht gevoel. Ik hou van de kruiden, de geuren en kleuren, de sfeer, dat geeft het voor mij een extra dimensie. Het hotel is helemaal opgebouwd in traditionele marokkaanse sfeer wat echt een extra dimensie toevoegt. Het heerlijke marokkaanse eten maakte het een week vol genieten. 

  Ik vind het heel fijn dat de coaching in de groep is, de anderen zijn de spiegels en de thema s zijn herkenbaar. Dat zorgt er voor dat ik me veilig voel. Was ook fijn dat we met met vrouwen waren, de verbinding in het vrouw zijn. Er zijn veel vrouwen onderwerpen aan bod gekomen. Ik herken mezelf in de verhalen van anderen, het helpt me om op een andere manier naar mezelf te kijken, het geeft me tools om het zelf anders te gaan doen. Door de open en veilige sfeer kon ik mij laten raken in de spiegels die de andere vrouwen mij voor hielden. 

  De coaching is heel divers, ik hou erg van lichaamswerk. En er wordt direct gewerkt op een diepere laag. Ik heb echt het gevoel dat we met z'n allen het proces doen. Ik ben sprakeloos van hoe Diana me raakt, hoe ze me prikkelt. En daarmee bereikt zij dat het zichtbaar werd voor mezelf.

  Diana durft te confonteren, maar altijd liefdevol en oprecht. De confrontatie is niet altijd prettig maar door de openheid en de directe aanpak van Diana is er een veilige omgeving. Daardoor heb ik me nooit ongemakkelijk of niet op mijn plek gevoeld. Ik geniet erg van hoe alles in elkaar grijpt en naadloos op elkaar aansluit. Hoe het hele universum samen lijkt te werken om je verder te brengen. Diana faciliteert dat. Zij creëert dat veld.

  Ik vond de oefeningen van, "ik herken je, ik verbind me met je, ik vertrouw je en ik hou van je" gaf mij het gevoel van gedragen te zijn. Ik wil dit graag voor mezelf betekenen.

  Veel liefs Marel


  Lieve Diana ik ben je zo dankbaar voor gisteren, heel die dag
  Die voor mij begon met verdriet en eindige met een stralende lach

  Jij hebt mijn pijn weg geveegd met jou liefde en jou klank
  Wat ik nu voel is diepe eerbied en zoveel dank

  Het gesprek dat ik met jou heb gehad voelde voor mij als delen
  Zodat mijn ziel door jou woorden zo nog meer kon helen

  Je moest eens weten wat jij voor mij hebt gedaan
  Door te zeggen om los te mogen laten, om zo op eigen benen te staan

  Geen vergif meer bij mij binnen te laten komen
  Zodat mijn eigen licht en Liefde nu weer kan gaan stromen

  Jou woorden en daden die mij zo raakte in mijn HarT
  Het licht wat ik nu voel in plaats van eindeloos zwart

  Lieve Diana je bent zo liefdevol, open en echt
  Er zijn maar weinig therapeuten die zijn zoals jij, zo eerlijk en oprecht

  Dank je wel lief mooi mens
  Dat er meerdere deze reis met jou gaan maken is mijn aller grootste wens

  Liefs P.H


  Mijn wens was om rust te vinden in mezelf

  ..gelukkig kan ik zeggen aan het einde van de week dat ik die meer en meer heb gevonden. Ik heb begrepen over hoe ik in de slachtoffer rol zat en daardoor bevestiging zocht bij anderen. Ik leer nu meer eigen initiatief en beslissingen te nemen, zonder te steunen op anderen.

  Het waterwiegen raakte me bijzonder door het liefdevolle gedragen worden, iets wat ik niet zo ken in mijn leven.

  Ik vond de coaching heel eerlijk, doortastend, direkt, met respect en integer naar de deelnemer. Ik ervaarde dit als heel prettig en Diana heeft me echt wakker geschud. Ik vond het heel fijn om in een groep te zijn, je leert zoveel van anderen. Bijzonder dat we in zo'n korte tijd er zoveel vetrouwen onstond in de groep. We hadden een plezierige sfeer, veel gelachen, veel gedeeld.

  De locatie was in een woord geweldig, lekker eten, schoon, goede verzorging, fijn personeel. Ik kijk nu al uit naar een volgende coaching reis met Diana!

  Liefs Jolanda


  Marrakech, de locatie, de vriendelijkheid van de mensen

  ..het heerlijke eten, de mooie excursies en de bijzondere coaching maakte deze week als een topper!

  De coaching heb ik ervaren als heel diepgaand, ik heb wel mijn bodem gezien. Was een grote confrontie voor me om op mezelf teruggeworpen te worden, het heeft me doen beseffen dat ik zelf op mijn eigen benen moet staan.

  Het was fijn dat ik inzicht kreeg in de verschillende delen van mezelf. De groep is daarbij een spiegel geweest. Heel fijn omdat buiten je eigen omgeving en comfortzone in een warm en heerlijk resort te mogen ervaren. 

  Fijn dat ieder ook een concreet plan moest maken via de creatiespiraal, het zorgt ervoor dat ik het ook daadwerkelijk ga doen als ik thuis ben. Ik heb mijn passie terug gevonden en kan niet wachten om deze te gaan leven. 

  Diana is toegewijd, deskundig, heeft een wijsheid die altijd klopt, kijkt door je heen waardoor ik diep in mijn ziel heb kunnen kijken en ik mezelf heb gevonden. Het is een week met een kop en een staart. Ik ga naar huis met een gelukkig gevoel en weer bruisend van de nieuwe plannen voor mijn werk en persoonlijke leven. 

  Om mezelf scherp te houden zal ik graag weer deelnemen aan een volgende reis. 


  Marrakech wat een mooie en rustige locatie

  ...een ruime 1 persoons kamer waaraan nog twee kamer tegen over zitten een patio, met daarop een dakterras met ligbedden om heerlijk in de ochtend wakker te worden en om s'avonds naar de sterren te kijken.
  Het personeel is hier super lief en aardig.

  Dag 4:  wij komen in de ochtend bij elkaar en ik kan mijn verdriet niet onderdrukken, waarop Diana vraagt wat er scheelt.
  Ik vertel haar dat ik s'morgens huilend wakker ben geworden en dat ik niet uit mijn slachtoffer positie kan komen en weer begin ik te huilen, nu zo hard.
  Diana vraagt mij om tegen over haar te komen staan, met onze handen tegen elkaar. En vraagt mij hard te duwen tegen haar handpalmen. Met man en macht duw ik maar het lukt me niet, ze vraagt om er geluid bij te maken, ik duw en duw en kijk in haar ogen. Dan breek ik,  ik zie in haar ogen zoveel liefde dat ik nu helemaal niet meer kan duwen.
  In plaats daarvan ga ik haar omhelzen huilend diep vanuit mijn tenen. 
  Na het omhelzen vraagt ze Marël of zij achter mij wil staan als steun en Diana gaat mijn pijn weg zingen. Ik sluit mijn ogen en voel door heel mijn lijf rillingen. Langzaam word ik rustig en voel de klanken door mijn lijf heen gaan.
  Diana zegt ga maar liggen en ga maar even slapen, weer zingt ze met haar mooie stem, alsof er een moeder voor haar kind zingt dat het rustig word om te mogen slapen. Ik heb daar een half uur gelegen, ben rustig op gestaan en ik voelde mij totaal leeg.
  Zo'n leegte heb ik nog nooit gevoeld, zelfs mijn gedachten waren weg mijn hoofd was ook leeg.

  Dit is naaktheid je bent nu totaal naakt, vanuit hier kan je weer beginnen, zei ze.
  Iedereen zei dat ik straalde ik wilde niet meer praten .... ZijN ..... in stilte.

  Wat een bijzondere fijne ervaring, wat een liefde en wat een coach!  Dit heb ik nog nooit mee gemaakt. 

  Dank en lief Pascal

 • april 2016 Heldinnen coaching reis

  Heldinnen zijn geboren deze dagen, zij hebben verborgen gevoelens, concepten, oude overtuigingen terug kunnen nemen en zijn gaan staan in hun kracht en vrijheid. Wat heerlijk om te zien die lach die tevoorschijn kwam na een traan. Wat fantastisch om mee te maken hoe de vrouwen elkaars spiegels wilden zijn, elkaar durfden te confronteren en omhelzen. Het raakt me hart enorm als ik zie dat er een heldin opstaat en niet meer een slachtoffer wilt zijn van haar situatie. Een heldin durft te vechten voor haar belangen, ze durft te staan voor haarzelf... Een heldin kun je niet maken, zij ontstaat omdat ze boven zichtzelf uitstijgt..lieve Heldinnen, ik buig voor jullie allemaal....Liefde Diana Bergsma


  Het waren bijzondere dagen op Terschelling.. Ik vond de groep erg fijn en dat gaf mij een veilig en vertrouwd gevoel waardoor ik mezelf helemaal kon laten gaan. Daardoor zijn er heftige maar ook hele mooie dingen gebeurd!:-) De locatie is geweldig en het eten was heerlijk! Diana, bedankt voor je fijne manier van werken! Ik vind je heel bijzonder!:-) Sarina


  In een paar dagen tijd heb ik muurtjes afgebroken en ben ik over hekken gesprongen die ik zelf hadden neergezet. Onder invloed van de warme, ontspannen leiding van Diana werden wij, 6 individuen, een hechte, veilige groep waarin wij stappen durfden te nemen. Dank voor de oprechte aandacht en betrokkenheid. Annelies


  Mijn tweede innerlijke reis onder begeleiding van Diana. Heb in deze reis ervaren dat ik afgelopen jaar ben gegroeid, zo kan ik mijn hart nu zien en voelen. Diana helpt mij om vraagstukken waar ik in vast zit te ontleden en te voelen. Ik heb opnieuw handvatten ontvangen om verder te groeien. Lieve Diana enorm bedankt voor alle warmte, diepgang en ervaringen. Anja


  Deze dagen op Terschelling zijn voor mij fantastisch geweest. Ik heb hier geleerd om tot mijn eigen gevoel te komen. Je hebt mij inzichten gegeven waar ik mee verder kan in mijn leven en heb intense woede en pijn eruit kunnen gooien. Alles los kunnen laten en volledig kunnen ontspannen, wat een geweldig gevoel! Dank je wel. Wilma


  Diana, op Terschelling ben ik weer vriendin geworden van mezelf, ik ben een leuke meid! Door te luisteren naar de mede -cursisten heb ik ook gekeken naar beslissingen die ik eerder genomen heb in mijn leven. Daar ontdekte ik dat ik de juiste dingen heb gedaan en voor mezelf ben opgekomen.Dus ik kan het wel en het zit wel in mij, ook al dacht ik de laatste tijd van niet.. Mijn ouders zijn 13 jaar geleden overleden, maar ik heb er geen oud zeer mee over. Ik herken veel worstelingen van mede-cursisten en het gaf mij een enorm gevoel van verbondenheid.

  Ik heb mezelf bij de hand om straks thuis ook weer de juiste beslissingen te nemen. Wat ik heb geleerd is dat ik ruimte moet innemen voor mezelf en duidelijk aanmoet geven wat ik wil. Niet denken...laat maar.. ander keertje..Diana noemde dit luiheid naar jezelf! Naast geestelijke inspanning heb ik ook ontspanning nodig, in de vorm van bewegen, dat kan fietsen zijn of wandelen. Gewoon tijd voor mezelf. Ik heb het gevoel dat ik weer geaard ben en stevig sta! Dankjewel Diana voor deze bijzondere ervaring... Dikke knuffel ...Marjolein


  Ik heb net 4 dagen met Diana en 5 andere prachtige vrouwen op Terschelling doorgebracht. Wauw..wat een bijzondere ervaring! Ik heb inzichten gekregen die ik zelf nooit had kunnen bedenken. Het was mooi om te zien en te voelen dat we als groep zo snel hecht werden en ons open stelden naar elkaar. Ook was het erg gezellig onderling en hebben we met veel plezier een deel van onze vrije tijd samen doorgebracht. De locatie vind ik ook super, het bos, de vrijheid, heerlijk gegeten!

  Het was intensief. Ik ben erg moe maar zeer voldaan. Ik ben heel blij dat ik mee ben gegaan op deze reis en als een heldin straks weer op de boot stap naar huis. Diana bedankt! Je bent een kanjer en een heel bijzonder mens. Veel dank Stefanie

 • maart 2016 Coaching reis Kenia

  Wat een bijzondere spirituele reis in Kenia, blauwe zee, altijd zon, prachtige locatie en zwemmen onder de bomen met de aapjes. Een fantastiche locatie met heerlijk en gezond eten. Een lange reis maar absoluut de moeite waard!! Wil je ook echt iets bijzonders meemaken, ga dan de volgende keer mee!! Hieronder enkele ervaringen van deelnemers, Liefde Diana


  "Als je vrij bent, kan je elk moment zijn wie je bent.... Dit was voor mij het thema van deze retraite in Kenia, die echt in een woord geweldig was! Ik heb het gevoel dat ik deze week grotere stappen heb gezet in mijn ontwikkeling dan in alles wat ik hier voor gedaan heb. De begeleiding van Diana, de prachtige omgeving en de lieve mensen van Watamu Treehouse hebben dit tot een onvergetelijke ervaring gemaakt". 

  Veel liefs, Marielle


  Op de één of andere manier voelde ik dat deze Kenia reis iets voor mij zou zijn en dat het heel bijzonder zou worden. En dát is het geworden:

  • Dagelijks hadden we meerdere sessies waarbij Diana gebruik maakte van diverse werkvormen. Zij voelde feilloos aan waar mijn pijnpunten zaten. Het was best intensief, bij momenten zelfs hard voor mij, maar dit was duidelijk wat ik nodig had om tot inzicht te komen. Er werd heel wat in beweging gezet…

  Ik maakte ook kennis met het principe van overvloed. Diana maakte me duidelijk wanneer ik dacht vanuit tekort en hielp mij deze beperkte gedachtes te transformeren naar overvloed.

  ‘Mensen worden niet geboren op de dag dat hun moeder hen ter wereld brengt, maar wanneer het leven hen er toe aanzet om zichzelf ter wereld te brengen’ (Gabriel Garcia Marquez): tijdens de sessies heb ik meermaals het gevoel gehad opnieuw geboren te worden: ik heb veel geleerd en dit zal zeker een blijvende impact op mij hebben.

  • De uitstappen waren stuk voor stuk bijzonder: unieke kansen om ons met de prachtige natuur te verbinden en ook hier zaten voor mij weer levenslessen in verscholen:

  • “the floating” = symbool voor de manier waarop ik door het leven ga: hard werkend/ploeterend (in het water), geen tijd om te kijken naar al dat moois rondom mij. Diana leerde mij hoe ik mij kon ontspannen en “go with the flow”. Hoe gemakkelijk wordt het (leven) als ik op mezelf durf te vertrouwen en mij laat meedrijven…

  • Snorkelen stond al een tijdje op mijn verlanglijstje en wou ik absoluut niet missen: dit gaf me zo’n vrij gevoel, ik werd er zo gelukkig van.

  • Het bezoek aan de olifanten, die pas tevoorschijn kwamen toen het al pikdonker was en we ze enkel nog met de nachtkijker van de gids konden waarnemen, leerde me om in het moment aanwezig te zijn en “to take pictures with my eyes”.

  • The Watamu Treehouse, ons hotel, was een droomlocatie te midden van de natuur met een prachtige architectuur. Op gebied van eten werden we hier ook helemaal verwend: een overdaad aan vers gesneden fruit, vers klaargemaakte salades en groentenschotels, smoothies, sappen,…

  • En dan heb ik het nog niet gehad over de mensen hier in Kenia/Watamu. Ik ben echt overdonderd door hun warmte, hun (levens)wijsheid, hun eenvoud,… Ik mag gerust zeggen dat mijn ogen zijn opengegaan: als ik naar hen kijk, zie ik wat wij in het Westen onbewust verloren hebben.

  Het opzet van deze Kenia reis was “vrijheid, inspiratie en transformatie”, en dat heeft het mij allemaal gebracht, en zoveel meer… Deze reis was voor mij een TOTAAL ervaring, die zeker nog heel lang zal blijven nazinderen. Ik ben zo blij dat ik mezelf deze reis heb gegund, ik zie het als een investering in mezelf en het was meer dan de moeite waard. Deze reis was in alle opzichten “overvloed”.


  Deze Kenia trip is een onvergetelijke ervaring. Je neemt letterlijk afstand van je normale leven. Ik ben blij dat ik mijn outplacement budget ingezet voor deze reis. De groep was gelukkig niet te groot waardoor ik zeer intensief aan mijzelf kon werken. Ook hadden mijn mede reizigers veel dezelfde dingen om uit te werken. Diana heeft deze week op vele manieren met ons gewerkt, wat een vakvrouw! Mooie werkvormen zoals: Innerlijk kind werk, opstellingen, stemwerk, waterwiegen en rollenspel. Ook nog 2x yoga sessies gedaan met Morris, een fijne lokale yoga docent. En dit alles boven in een prachtige zaal onder het prachtige palmbladeren dak. Een bijna 360 graden uitzicht, met geluiden uit de natuur en de zee. Onvergetelijk!

  Dan nog de verzorging door de staff van het Treehouse die op een schaal van 1-10 minstens een 12 scoort, heerlijk eten, warmte en gezelligheid. Wij werden als prinsessen verzorgt.
  De excursies,werden door het Treehouse heel deskundig verzorgt. Het floaten, het snorkelen en olifanten kijken is onvergetelijk. Ook de catering was heerlijk bij deze trips, een ontbijt in het water na het floaten en lekkere dingetjes tijdens snorkelen en olifanten kijken, alles top verzorgt. 
  Nu thuis het geleerde in de praktijk brengen, ik heb er zin in. Dank Sandra

 • februari 2016 Retraite een nieuw begin

  Retraite; een nieuw begin 2016, was een heerlijke start van dit jaar met 10 geweldige mensen! Dank voor jullie input en liefde. We gaan ervoor dit jaar! Lees hieronder enkele ervaringen van deelnemers. Liefde Diana Bergsma


  Lieve Atmani en Diana

  Ik heb in één weekend een bijzondere reis gemaakt. Ik twijfelde of ik mee moest gaan en ook toen ik geboekt had zag ik er op een bepaalde manier tegenop en dat waar ik tegenop zag was er ook. Alleen kon ik me makkelijk over de weerstand heen zetten.

  Er werd gedanst en gezongen en nieuwe dingen met klanken gedaan die mijn rationale geest thuis moeilijk kon aanvaarden. Maar ik kon me er direct aan overgeven en die blokkades vielen weg. En er wordt een mooie koppeling gemaakt met coaching om patronen helder te krijgen o.a. door opstellingen en andere werkvormen. In die afwisseling gebeurden er dingen, die ik van tevoren niet had kunnen voorzien.

  Een reis dus. Een reis naar delen van mezelf die ik nog niet eerder zo helder heb gezien en gevoeld. Diana is in staat om met klanken pijn uit je lijf te trekken die daar heel erg lang opgeborgen heeft liggen wachten op bevrijding en erkenning. Atmani is in staat om je met zijn woorden en muziek te laten landen in je lijf. Daar word je blij van. Ik heb gelachen en gehuild, ik heb gevoeld en inzichten verkregen. Ik weet nog niet precies wat het me gebracht heeft, maar het voelt in ieder geval als groei.

  Ik gun het iedereen en hoop dat jullie dit werk nog met veel mensen kunnen doen. Liefs Mieke


  Hallo Diana en Atmani,

  Ik heb de retraite als zeer zinvol beleefd. Ik heb Diana ervaren als een deskundige vrouw, die in staat is de mensen goed te begeleiden met hun (hulp)vraag. De soundhealings en de klanken die zij deed heb ik bewondering voor. Ik heb Atmani ervaren als een goede, rustige en zachte begeleider, die met zijn expertise een zekere aanvulling had op het geheel. Zijn muziek gaf zeker de nodige inspiratie.

  Als team vond ik jullie yin en yang, het past goed bij elkaar en zeker ondersteunend naar elkaar om een groep te begeleiden. De locatie heb ik als prettig ervaren, een goede verzorging. Succes met jullie werkzaamheden, dat jullie nog een hoop mensen mogen begeleiden. Wie weet tot ziens!!! Liefde (hart). Dorothea.


  Lieve Atmani en Diana,

  Ik ben geheel open de retraite ingegaan en heb hem als fijn, heel heftig en vertrouwd ervaren. Snel die band met de overige deelnemers en je wordt geraakt door alles wat je beleeft. Ik heb plezier gehad maar ook veel gehuild. Het zal er zo bij horen, denk ik dan maar. 

  Jullie zijn geweldige workshopgevers, warme, fijne en open mensen met veel liefde en goed op elkaar ingespeeld. Ik voelde me snel op m'n gemak. Ik heb me een beetje aan de zijlijn gehouden en dat was prima voor nu.  Lokatie was heerlijk, zo midden in het bos. Lekker rustig. Misschien tot ziens, lieve groeten Susan


  Ik ging er tamelijk blanco in: nieuw begin van mijn 3e 30 jaar.

  Verrassend en fijn weer contact te ervaren met mijn Hoger Bewustzijn (HC). En de tranen die dat opleverde waren werkelijk "cleansing for the soul". (Dat zwemmen in zee heb ik toch wel gemist hoor! Daar had ik helemaal naar toegeleefd). Ik heb genoten van de verbondenheid met de High C. Jullie beiden zijn intuïtief, energetisch fijngevoelig, humor, liefde en jullie hebben ruime ervaring in diverse werkvormen. Ik voelde me veilig en vertrouwd, en uitgenodigd mijZelf te zijn.

  De afstand naar de locatie schuurde wat, lijkt tijd te kosten (gerelateerd aan mijn eigen stressige leven natuurlijk). Maar was ook fijn zo langzaam de reis af te ronden. Ga zo door met genieten en jullie ZELF te zijn. Liefde van Anoniem.


  Ik heb een verslag gemaakt van wat er met me gebeurd is en welke eyeopeners het heeft opgeleverd. Het is een momentopname want ik merk dat er dagelijks nog kwartjes vallen. De reden om mee te gaan is dat ik wilde kijken naar hoe ik omga met autoriteiten en mannen. Ik geef mijn autoriteit, mijn kracht makkelijk weg. Denk dat de ander weet wat goed voor me is. Maar vaak kom ik er na een tijdje achter dat die ander het helemaal niet weet en dan ben ik boos.

  Dan komt een andere overtuiging naar boven; Ik moet het allemaal alleen doen. Over mijn vader denk ik; aardige man maar als de punt bij de paal komt, heb je er weinig aan. Dit is wat ik vaak merk bij mannen en ik merk ook dat ik hier graag naar zoek.

  Ik werd op Terschelling geconfronteerd met fijne en minder fijne delen van mijzelf.

  Het begon vrijdag met de tekening. Ik zag dat ik maar een deel van mijn hart tekende. De rest bleef verborgen. Daarna kwam het “ja” en “nee” zeggen. Ik kon krachtig “nee” zeggen en was dat al vrij vlot beu. Ik dacht letterlijk’'; “Ik weet dat ik Nee kan zeggen maar ik wil zo graag echt Ja zeggen.” Prompt werd er uitgelegd dat er alleen een echt ja kan zijn als er ook een echte nee kan zijn.

  De echte Ja raakte me diep, ik voelde mijn zachtheid en sommige spieren begonnen te trillen. Tijdens de zaterdag voelde ik me niet gezien en dat raakte aan mijn leerpunt. Maar dat had ik nog niet in de gaten. Ik deed wat ik altijd doe; Ik trok me terug, verstopte me en ging in de overleving. Kortom ik loop weg. Na een gesprek hierover kwam ik tot de conclusie dat het gene dat ik doen meg is, mijn ruimte innemen en dat is iets wat ik erg ingewikkeld vind. 

  De angst die erachter zit is een oude angst. het gaat over mijzelf te laten zien. Ik heb hier al het e.e.a. in geleerd de afgelopen jaren maar de angst om afgewezen, of buiten gesloten te worden is groot. De oorsprong ligt in het gezin waarin ik ben opgegroeid daar was het niet veilig om af te wijken van de algemene regel.

  Het werd me erg helder dat ik mijn ruimte in mag nemen, hoe spannend dat ook is. Doordat ik een mantra/affirmatie meer kreeg, had ik een houvast voor thuis. Ik gebruik het tijdens de dagelijkse meditatie. Op deze manier blijf ik bij de les en kan ik echt iets gaan veranderen in mijn leven.

  Nu ik weer thuis ben merk ik hoe weinig ik echt Ja zeg. Ik doe zo vaak ‘omdat het gedaan moet worden’. Het is leuk en confronterend ‘huiswerk’ om écht te kijken waar ik Ja tegen zeg en wil zeggen, vanuit mijn hart.

  Dank je voor deze retraite, José

Reacties 2015

 • oktober 2015 Personal coaching traject met Diana

  Susan from India
  Having grown up in England, lived for over 20 years in Ireland and now based in India I am fortunate to have a varied life style. I have worked in education, the arts and now art therapy.

  However one of the most memorable and enriching experiences for me was a week with Diana, an coach/ counselor, in the Netherlands. Of course being in the Netherlands was an additional treat but working with Diana was certainly a remarkable occurrence.

  When I left London for my retreat my friend said to me, ‘Have a good time, you are very brave.’ Brave for me meant finding my way from London to Zutphen. For my friend it meant doing intense art counselling which is intended to provide an opportunity for discussion, analysis and reflection.

  She need not have been worried for me as Diana is a caring, confident, sensitive therapist who makes one feel secure even when exploring the most difficult issues.
  During my week with her Diana introduced me to a myriad of techniques and processes through which I was able to explore my life and attitudes. Although some of this was certainly emotional and occasionally difficult Diana always guided me to stay within limits that were appropriate and tolerable for me on any particulars day. I never felt the experience to be overwhelming even though we did explore numerous relationships in my life, past and present, which were causing me concern.

  As an artist herself Diana is familiar with art materials, their potential and limitations, and seemed to know instinctively when to push me to work a little longer or harder or when to move on to another exercise. I made masks, painted pictures, did drawings. Some of these gave me completely new insights, others confirmed patterns that had appeared before.

  One particular ‘barrier’ I over came in my work with Diana was using my voice. Although I sang in the school choir as an adult I had become inhibited with my voice. Gently but firmly Diana supported me through exercises that have freed a lot of those inhibitions and given me a new feeling of confidence and relaxation.

  I am grateful to Diana for all her professional guidance and her personal empathy. I advise anyone who is fortunate enough to have the opportunity to attend one of Diana’s workshops or retreats to not hesitate, for one moment, to do so. It will be a meaningful experience for you also in your life and give you confidence and renewed enthusiasm to continue your journey...love from Susan
  http://www.artspherepune.com/#!courses/cdtm

 • september 2015 Reis: Inspirerend in verbinding

  Hoi Diana

  Voortaan zal ik altijd lachen als het woord chakra in mijn leven passeert. Wat een ervaring!

  Nuchtere boerendochter, mee met Diana. Op zoek naar contact met mezelf.

  Op Schiphol eerst maar eens contact maken met de anderen van de groep, na instappen verspreiden we ons over het vliegtuig. Twee uur later landen we, zoeken elkaar weer op en reizen verder Spanje in met de huurauto. Veelal zwijgend maken we de rit van een uurtje. In de nachtelijke uren slingert Diana tot slot de berg op. Na een kilometer of zes stopt ze en dirigeert ons met koffer de auto uit.

  Abdel wacht ons op en voorzichtig strompelen we met koffer en al in het pikkedonker een vage trap af. Abdel licht vooral zijn eigen pad bij en wij volgen lachend. Het avontuur tegemoet.

  En dat is het!

  De volgende morgen blijkt waar we in bed beland zijn. In een schitterende pastorie met bijbehorende kapel waar we vol passie en aandacht in de watten worden gelegd door Frans, Eveliene en Abdel. De omgeving brengt direct rust; geen langssnorrende auto’s, geen buren, geen regen, maar ruimte, licht, zon en soms een balkende ezel ergens verderop in het dal.

  Na een fantastisch ontbijt gaan we van start. Diana laat ons een week lang springen, zingen, dansen, rekken, schilderen, strekken, rusten, genieten, klanken, maar bovenal laat ze ons vallen én opstaan. Een gevarieerde mix brengt elke reisgenoot op zijn of haar moment daar waar een ieder wil zijn.

  We werken hard met elkaar en lachen en huilen.

  Ik geniet elke dag. Graag neem ik je mee naar een bijzonder moment in de kapel. Diana neemt ons voor de derde keer mee in de kapel. Mijn enthousiasme is niet groot. Het is daar telkens zo koud…….. Als een volleerd toneelspeler doe ik de klankoefening gewoon maar weer mee. Alles komt langs, de ooo, de eee, de iiee etcetera. Allemaal samen is goed en fijn, want dan hoort Diana vast niet dat ik het lastig vind. Dan wil Diana ineens dat iedereen haar individueel zijn/haar klanken laat horen. Spannend.

  Als ik aan de beurt ben, ben ik nerveus, maar stel me ervoor open. Diana wil nu mijn rijtje klanken horen. Als ik klaar ben, stelt ze voor dat ze mij te helpen bij één klank. Graag ga ik hierop in. De magnifieke ervaring die toen volgde, zal ik de rest van mijn leven bij mij dragen. “Gedragen” door Diana kon ik de klank ervaren, echt in mijn lijf voelen.

  Nog steeds een nuchtere boerendochter, maar wel één die de bijzondere ervaringen van deze week in haar hart gesloten heeft.

  Renee


  Lieve Diana

  Met liefdevolle aandacht heb je mij op weg geholpen om mezelf te begrijpen en geleerd om naar mijn gevoel te luisteren. De natuurlijke manier waarop jij inspeelde op wat ik op welk moment nodig had en eraan toe was, voelt heel erg bijzonder.

  Door de verschillende werkvormen met elkaar, met mij en de groep af te stemmen heb ik de kracht en het lef gekregen om met liefde en aandacht mezelf weer te voelen. Mijn reis is begonnen, dank je!

  José


  Een terugblik op mijn ervaringen tijdens tijdens mijn spirituele reis in Spanje.

  Ik ben in de week in Spanje wat verder gekomen met mezelf. De gesloten deur is geopend en staat nu op een kier. In de eerste dagen hebben we veel oefeningen gedaan om de rechter hersenhelft actiever te maken. Aanvankelijk leverde e.e.a. bij mij veel weerstand op. Tijdens de oefenigen bedacht ik me steeds dat het maar gek was wat we deden. Ik zag het nut er niet zo van in. Voor een stuk is dat gevoel gebleven, ook later in de week werd ik daar niet van verlost. Waar ik me voorafgaand aan de week al voor een voor groot gedeelte al van bewust was, bleek tijdens de week ook: mijn aangepaste karakter (de pleaser) waar ik vaak te makkelijk aan toegeef.

  Uiteindelijk hebben de oefeningen maar zeker ook wat fijne gesprekken met de groepsleden eraan bijgedragen dat ik een stapje verder in mijn ontwikkeling ben gekomen. Ik voel me zekerder en ben goed uitgerust in de prachtige omgeving, het lekkere eten en de vriendelijke mensen om me heen. Ik ga na thuiskomst mijn doelen verder uitwerken.

  Ik weet nu dat ìk degene ben die voor succes verantwoordelijk is. Dat weet ik en voel ik nu ook! :-)

  Lieve Diana, bedankt voor alles!
  Jonatan


  Vanuit de dagelijkse sneltrein overstappen op de boemeltrein:" bestemming onbekend".
  Verschillende stations passeren: Rust, Spiritualiteit, kind zijn, vertrouwen, geborgenheid, verdriet, pijn, verbinding en creativiteit.
  Het ene station wil je snel voorbij om later weer terug te komen, bij de ander blijf je graag wat langer, om later te begrijpen dat ze er allemaal niet voor niets zijn.
  De gids is er voor je, laat je dingen zien en ervaren in jou tempo op jou manier.

  Bedankt Diana dat jij mijn gids wilde zijn!

  Van bestemming onbekend is nu duidelijk geworden welk spoor ik moet volgen om uiteindelijk mijn bestemming: leven vanuit LIEFDE EN VRIJHEID te behalen.
  Liefs Manuela


  Diana
  Wat een heerlijke vrouw ben je. Ik ben zo dankbaar dat je op mijn pad bent gekomen. Weer een heerlijke week samen mogen delen. Je krachtige, ondersteunende aanwezigheid, je vrolijke speelse lach!

  Dank voor weer een mooie en intense week, veel liefs Julie de Kinderen


  Ik heb een eigen bedrijf en in het laatste jaar had ik veel samenwerkingsproblemen.
  Ik vond het moeilijk mijn grenzen aan te geven en te delegeren. Ik voelde me onzeker en dat was de aanleiding om in deze retraite te gaan doen. Ik was vooral verbaasd over mezelf, ik wist eigelijk niet dat ik zo creatief kon zijn. Ik werd bewuster van het moment en daardoor kon ik weer mijn grenzen voelen, ook werd ik bewust dat ik ander werk wilde gaan doen. Kortom, het was goed en fijn zo met andere mensen te zijn. Echt Dank! Ria


  Loslaten met behulp van zang, dans, schilderen, kleien en de natuur. Wat de revue gepasseerd is zal nog lang doorwerken. Diana dank, ik zal je indringend gezang niet snel vergeten! Ineke

 • juli 2015 Personal coaching traject met Diana

  Wat levert "9 uur Diana" op?

  Aandacht, confrontatie, goede sfeer, (h)erkenning, evaluatie, winst, geloof, afstand nemen van, ruimte, (zelf)vertrouwen, rust, energie, trots, tranen, scherpe blik, humor, alles mag er zijn én inzicht in mijn ikken.
  Over dit laatste wil ik graag wat delen. Veel mensen zullen het herkennen; in ons hoofd spelen weleens gesprekken af tussen verschillende stemmetjes; onze ikken.

  De meest luide stemmetjes krijgen altijd hun zin. Nou, binnen een paar uur na onze kennismaking kon Diana treffend mijn belangrijkste ikken zo uittekenen. Zittend op de grond tekende ze onder andere: de Perfectionist, de Vechter, de Criticus, de Clown, de Vluchter, m'n Innerlijk kind én de Drammer. (wat mij betreft, is de engelse versie the Pusher toch net iets vriendelijker)

  Mijn Drammer bracht grootse dingen teweeg: zakelijk succes en een mooi gezin, maar samen met z'n partner Ratio verdrong hij Gevoel wel wat.
  Diana liet me inzien waarom Drammer en Ratio zich zo op voorgrond (moesten) dringen. Maar ook liet ze me ervaren dat Gevoel er is en meer ruimte mag hebben. De eerste aanzet is geweest en het is nu aan mij om de ruimte te creëren.

  Je begrijpt dat Drammer mij daar weinig tijd voor gunt! Maar het komt goed; Drammer accepteert dat ik een nieuw evenwicht zoek.

  Lieve groet Renee

  Wil jij ook meedoen...http://www.spirituelevakantiereizen.nl/spirituele-reizen/personal-coaching?

 • mei 2015 Stilte - Meditatie retraite

  29 mei: Een mooie stilte meditatie retraite van 4 dagen op Terschelling met Amber en Atmani.

  We hebben heerlijk genoten van de waardevolle stilte en meditatie retraite. Amber en Atmani speelde heel goed in op de persoonlijke behoefte van ons als groep. Hun begeleiding was warm en echt en gaven ons veel ruimte. De locatie was heel fijn, dichtbij zee om te kunnen wandelen en te ontspannen. 

  We hebben genoeten van zee, rust en stilte....deze retraite is een echte aanrader voor ieder die rust en ontspanning zoekt!

  Heel Veel dank van; Joellë, Trudy, Kees, Peter en Mariet.

   

 • mei 2015 Opstellingen met vier zussen

  Beste Diana,

  Mijn bevinding met de drie zussendagen / familieopstellingen: Mijn oudste zus kwam met het idee met ons viertjes (4 zussen - 52, broer, 57, 58, 59 jaar) mee te doen aan een familieopstelling. Het feit dat zij er mee kwam was voor mij al goed. Meestal kom ik met zo'n idee, als middelste....:-).

  In drie, heel verschillende, sessies heeft Diana ons meegenomen naar onze jeugd, het gezin, mijn plaats daarin en tenslotte ons weer teruggebracht naar nu, 2015 en verder. Het waren leerzame, inspirerende en vooral verhelderende bijeenkomsten. Emoties en gedachten konden veilig hun gang gaan en met Diana haar gevoelige en adequate begeleiding, bleef het veilig.

  We zijn er aan begonnen omdat we veel om elkaar geven, van elkaar houden maar toch niet altijd in staat zijn de patronen uit het verleden op een goede manier te doorbreken. We vonden het alle vier meer dan de moeite waard te investeren in elkaar en onszelf. We zijn inmiddels zonder ouders maar vertrouwen er op een goede manier door te kunnen gaan en met elkaar oud te worden :-). We hebben elkaar nog beter leren kennen.

  Diana, heel veel denk daarvoor, liefs Maud 


  Familieopstelling met vier zussen

  Voor iedereen die graag beter wil communiceren met broers/zussen/ouders is dit een aanrader. Wij, vier zussen, hebben in drie sessies onze familiepatronen doorgenomen. En daarmee afscheid genomen van belemmeringen en oud zeer. 

  We hebben elkaar opnieuw leren kennen. Diana begeleidt dit professioneel en uiterst zorgvuldig. Het was voor mij/voor ons een flinke zet in de goede richting. 

  Kortom: doen!

  In de laatste sessie hebben we besloten om iets voor elkaar te maken. Dat hebben we zeker gedaan.
  Naar elkaar hebben we prachtige kaarten verstuurd, met mooie teksten.... 

  Met een groet Hanneke


  Hoe is dit initiatief bij ons ontstaan? Van ons vieren nam de oudste het initiatief. Na een spirituele reis met Diana vond ze het tijd dat wij ook zo iets met elkaar zouden doen.

  Gelukkig hadden we alle 4 de afgelopen jaren steeds meer het besef dat hoe we met elkaar omgingen vaak niet leuk was. We hakten op elkaar in en deden elkaar pijn zonder het te weten laat staan wat er aan te doen. We waren het eigenlijk een beetje zat. Moeten we hier mee doorgaan totdat we bejaard zijn of kunnen we het tij keren zodat we het op onze oude dag gezellig met elkaar hebben?

  Wat we ook wisten is dat we dit gedrag niet wilden doorgeven aan onze kinderen, op feestjes en tijdens kerstdiners. We wilden geen slecht voorbeeld zijn. De reactie op het voorstel van mijn oudste zus werd verschillend ontvangen.

  1 zus vond het prima, een andere helemaal niet en ik zelf moest wennen aan het idee maar stond er wel open voor. In het doen van het voorstel start het proces eigenlijk al, terwijl je nog niet zeker weet of het wel door zal gaan. Het kostte ons tijd om een gezamenlijk ja te krijgen en tot de eerste afspraak te komen. Er zijn weken overheen gegaan. Gelukkig is het gelukt om met ons vieren met 1 sessie te beginnen die we daarna tot 2x toe hebben verlengd.

  Diana heeft ons uitstekend begeleid. Zonder haar was dit niet gelukt. Je kan zoiets niet zonder begeleiding doen. Dat is veel te onveilig. Het is zeker zinvol om met zussen en/of broers samen te kijken naar vaste rolpatronen waarmee je jezelf en elkaar vast zet en (onbewust) pijn doet. We leven met oude beelden over elkaar en reageren op elkaar vanuit onbewuste pijnen en kwetsuren. Ooit gevormd in onze jeugd, in het gezin waar we samen zijn opgegroeid. Het is helend om dat met elkaar te ontdekken en af te spreken hoe we daar voortaan mee om zullen gaan. Inzicht in je eigen projecties op de ander, inzicht in je eigen pijn, inzicht in je reactiepatroon.

  In het proces kom je ook delen tegen die bij jezelf horen en niet direct gaan over de relatie met je zussen of broers. Diana wees ons hierop waardoor het doel helder bleef; hoe kunnen we onze omgang met elkaar zichtbaar krijgen en wat doen we daarmee?

  Het is spannend hoe de inzichten in de praktijk zullen uitwerken. Kunnen we ze ook leven? Zullen we niet terug vallen in oude gewoonten? We gaan het zien. Zoals het jaren is geweest zal niet meer terug komen, dat weet ik zeker. Maar hoe dan wél, zal nog blijken. Ik heb er vertrouwen in en ben heel blij dat we dit met elkaar hebben doorgemaakt. Veel dank Saskia

   

 • februari 2015 Personal coaching traject met Diana

  Mijn personal coaching traject bij Diana zijn 2 dagen intensief 'werken'. Na mijn reis in Spanje, leef met hart en ziel, ging mijn proces verder. Er waren deuren geopend in Spanje die ik vol overtuiging verder wou gaan onderzoeken. Zo ging ik 10 weken op pad met mijzelf. Om mijn hart te openen en naar mijzelf te kijken. Aan mijzelf te werken en tot mijn diepste zelf te komen. Daar aangekomen voelde ik dat ik dit niet verder alleen kon oplossen en schreef ik Diana een mail. Ik denk dat ik ben waar je bedoelde en zou graag verder met je gaan. Zo kwam ik 2 dagen naar Nederland om met Diana te kijken hoe ik verder kon gaan.

  Ik kwam bij Diana om een probleem verder uit te werken maar eens daar aangekomen had ik al snel door dat het veel dieper en verder zou gaan. Ze werkt zeer confronterend en laat mij alles op andere manieren bekijken en doorvoelen. Het is werken aan jezelf en jezelf op andere manieren durven bekijken en je in vraag durven stellen. Met huiswerk ga ik overnachten op een bijzonder aangename plaats en de volgende dag gaan we weer intensief verder. Op weg terug naar huis heb ik al door dat er wel wezenlijk iets veranderd is. Maar laat het allemaal nog rustig op me inwerken. Ik heb bijzonder goede tips meegekregen waar ik direct mee aan de slag kan.

  De volgende dagen besef ik pas hoe het echt wel verder doorwerkt en dat het niet blijft bij die 2 dagen. Ik deel Diana nadien mijn ervaring nog mee en ze schrijft me bijzonder warm terug.

  Voor mij is Diana een steun, een soort van moeder, opvoeder, in tijden waar je even een hand aan je zijde wil voelen.

  Komend weekend ga ik ook naar het verdiepingsweekend na onze Spanje reis en kijk hier nu al enorm naar uit. En ik heb ook het Festival van Liefde geboekt!! Veel liefs Julie de Kinderen

Reacties 2014

 • december 2014 Stilte - meditatie retraite
  Ik heb ervaren dat ik in de rust bij mezelf kan komen. Ik ben weer opnieuw geinspireerd om meer te gaan mediteren. Ik heb praktische oefeningen geleerd om een goede meditatiehouding te bevorderen. Dank Nina

  Prettig moment, periode om stil te zijn, naar binnen te keren. Het is een cadeau aan mezelf om na een turbulent jaar in stilte alles achter me te laten.  Jetty


  Was erg bijzonder! Door de mensen, de plek, het eten het programma, de verschillende wensen van ons allemaal. Precies goed, zoals het moest zijn. De concerten waren een topervaring! dank Karin


  Goed voorbereid, jullie zijn op elkaar ingespeeld. Heb jullie zorgzaamheid en aanwezig zijn erg gewaardeerd. Mooie verstilling in woord, gedachten & beweging. Met lieve mensen en een mooie energie. De concerten waren heel bijzonder en mooi. Fijne energie die loskwam. Dank jullie wel! Carla


  Amber en Atmani, jullie hebben een prachtige toewijding, gecommitteerd en nemen verantwoordelijkheid voor jullie rol als drager van het geheel. Samen hebben jullie een prachtige groep gemaakt, mooie combi, vullen elkaar mooi aan; mannelijk en vrouwelijk. dank hoor Peter


  Amber en Atmani zijn fantastische mensen, bijzonder professioneel in de dingen die ze doen en echt onderbouwd, warm, vriendelijk en staan altijd klaar om vragen te beantwoorden. Ze voelen ook echt heel bereikbaar. Dhyan


  Fantastische meditaties, healing en stilte in een goede sfeer,  super Xander


   

 • oktober 2014 Personal coaching traject met Diana

  ♦Met respect, aandacht en ruimte voor je eigen proces krijg je inzicht in de rode draad van patronen en afweer in je leven die je belemmert om te zijn wie je werkelijk bent. Het kunnen herkennen, begrijpen en naast me neerleggen van oude pijn is bijzonder waardevol voor mij. Ik kan nu ingrijpen in vastgeroest belemmerend gedrag en indien nodig de ander erbij betrekken om mij daarbij te helpen. Ik heb tijdens dit personal coaching traject een belangrijke eerste stap gezet richting volledige acceptatie van mezelf, waardoor ik met meer liefde naar mezelf en anderen kan kijken. De tijd van het nieuwe DOEN is aangebroken! Veel dank Bianca

 • september 2014 Personal coaching traject met Diana

  "Tijdens mijn drie-daagse individuele coaching bij Diana heeft zij veel deuren geopend die ik al jaren gesloten had, waarachter ballast zit die ik met me mee draag. Door middel van diverse werkvormen heeft Diana me doen voelen wat ik echt nodig heb, in plaats van met mijn hoofd te bedenken wat goed zal zijn. Ze wist een aantal rake conclusies te trekken over de vorming van mijn persoonlijkheid door gebeurtenissen uit het verleden, rollen binnen het gezin stonden hierbij centraal. Verder heb ik goede tips gehad voor mijn houding tegenover anderen. Diana heeft me met veel warmte ontvangen, de coaching was niet altijd leuk, maar zeker doeltreffend!" veel dank Lies

 • augustus 2014 Personal coaching traject met Diana

  De coaching van Diana was autentic en soepel. Doordat de verschillende onderdelen in elkaar vloeiden ging ik open en ging ik onbevangen de oefeningen in. Ik verbaasde me steeds over de uitkomst van de oefeningen omdat ze precies mijn kern raakte. Na dit weekend zijn er essentiele veranderingen in mij gekomen en heb ik concrete en tastbare handvatten waar ik direct iets mee kan. Diana gaf me veel ruimte en had geduld net zolang totdat het kwarte viel. Heel veel dank, Moniek

Reacties 2013

 • juni 2013 Personal coaching traject met Diana

  ♦Ik heb met recht een ontmoeting met mezelf ondergaan. Via de biografielijn terug naar mijn oorsprong, startende met eerste levensfase 0-7 jaar. Daar waar hardnekkige patronen zijn ontstaan waardoor ik gedurende mijn leven verder van mijn innerlijke zelf kwam te staan. De energievreters waardoor ik lichamelijk, en geestelijk denk ik ook, meerdere malen in de soep ben gelopen. 

  Mijn biografielijn opstellen liet me weer landen op aarde en contact maken met mijn innerlijke lijn. Ik was flink opgestegen naar de uiterlijke lijn, mijn CV lijn zeg maar, die van het werk en de vele werkzaamheden buiten het werk naast de opvoeding van mijn 3 jonge kinderen. De biografielijn bracht me ook bij mijn gekwetste innerlijk kind. Ik wist niet eens dat ik die had! Diana heeft me inzicht gegeven in hoe ik dit innerlijk kind bescherm en daarmee ook heel. Het werkt echt!

  De  personal coaching is een actieve manier van werken aan jezelf op zoveel vlakken, wekelijks merk ik de verbetering en wordt mijn leven steeds plezieriger en aangenamer. Ik ben zoveel rustiger en meer gaan handelen vanuit ontspanning. Ik heb mijn energie terug gekregen, mijn pijnen zijn verdwenen en andere lichamelijke klachten nemen ook steeds meer af. Wat een bevrijding!

  Deze manier van werken aan jezelf geeft mij zoveel meer en sneller resultaat dan ik voor mogelijk had gehouden. En dank Diana voor je liefdevolle confrontaties! Zeer effectief om patronen te doorbreken en het roer eens echt om te gooien. Een essentiële investering om mijn volgende levensfase binnen te stappen.

  Dank Astrid

 • april 2013 Reis: Yoga en Coaching

  ?Diana en Tara, Ongelooflijk wat jullie hier neerzetten en hoe jullie mensen terug naar zichzelf kunnen brengen. Tara, ik vond balans in mezelf die ik niet eerder gevoeld had. Je was een plezier om naar te kijken tijdens de yoga en hoe je leeft met respect voor alles om je heen. Bedankt voor je bemoedigende woorden en je kennis die ik meeneem naar huis. Diana, het was geweldig om te zien hoe jij met de groep omging. Met liefde, compassie en vanuit de juiste positie zet jij hier iets heel moois neer! Ik gun je het allerbeste in de toekomst zodat jij meer harten kunt bereiken en mensen terug kunt brengen naar hun ware essentie, hun eigen kracht.
  Tara en Diana jullie zijn echte heldinnen voor mij, ontzettend bedankt.

  Eva, journaliste van het Magazine Onkruid


  ?In eerste instantie, bij het zoeken naar een retraite met inhoud en diepgang, was ik behoorlijk kritisch. Mijn angst was terecht te komen bij een coach met wellicht de juiste diploma’s en een mooie website maar zonder dit vanuit zijn/haar ZIJN te doen. Toen ik jou gesproken had wist ik dat ik de juiste persoon gevonden had, één met warmte, diepgang, échtheid en oprechtheid. In de retraite vond ik meer dan ik zocht; een schitterende plek met veel mooie natuur, liefdevolle en open mensen om mij heen en begeleiding naar plekken in mijzelf waar ik mijn blokkades op een zachte manier onder ogen kon zien. Je klanken (soundhealing) raakten mij tot diep in mijn ziel, ze voelden warm, helend en recht vanuit het hart. De maaltijden waren stuk voor stuk fantastisch, en met veel liefde klaargemaakt. Kortom, een zeer professioneel begeleide week waarin ik een grote stap voorwaarts heb kunnen zetten in mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik ga ervoor om deze innerlijke rust vast te kunnen houden, en zal jouw begeleiding aan iedereen aanbevelen! Heel veel liefs, Mireille Groenendijk


  ?Mooie rustige Yoga van Tara. Goed, smaakvol en gezond eten. Ervaren-, liefdevolle-, creatieve- en begripvolle begeleiding van Diana in ons eigen proces. Voor mij voelde het zo vertrouwd dat ik veel durfde los te laten en te ervaren. Deze workshop is een aanrader als je de Heldin in jezelf wilt ontmoeten. Liefs Els


  ?Lieve Diana, Krachtig, Profesioneel, Humor, Levensgenieter, Guitig. Bedankt voor de inzichten die ik op een dieper niveau heb kunnen opdoen via de coaching en de opstellingen. Sommige zaken waren nieuw voor me zoals de symbiose met mijn zoon. De aangereikte beelden en de soundhealings vind ik krachtig. Ook de rituelen zijn heel sterk en zullen lang bijblijven. Dank je Cath.


  ?Wat een week vol impact heb je me gegeven. Ik ben verder en dieper gekomen dan dat ik had gedacht. Ook je humor en je pragmastisme zorgen ervoor dat het luchtig blijft en niet alleen een week van emoties. Kortom de week en ik zijn in balans. kus Joyce

 • januari 2013 Personal coaching traject met Diana

  De afgelopen dagen heb ik eindelijk gevoeld waar ik sta in mijn leven. Mijn hoofd heeft steeds geprobeerd er tussen te komen maar door de oefeningen had mijn hoofd niet zoveel kans. Ik kwam in contact met mijn gevoel, dit vult mijn hart met energie, licht en liefde! Veel dank Marloes.

Reacties 2012

 • mei 2012 Reis: Heel je hart

  ?Ik vind het mooi Diana, zoals jij de essentie raakt bij de vrouwen in zo korte tijd, dus ook bij mij, ik dank je daarvoor en voel een sterk verlangen dat vele vrouwen dit mogen beleven, ervaren en steeds meer in hun kracht en kwetsbaarheid mogen komen, door gekwetstheid los te mogen laten, hun angsten in moed te durven omzetten, en weer speels kunnen zijn als een kind. Hun essentie te durven leven en ... vooral ECHT en OPRECHT mogen zijn. Lieve groet Emma


  ?Wat een intensieve dagen waren dit. Loslaten met behulp van zang, dans, schilderen, kleien en de natuur. Wat de revue gepasseerd is zal nog lang doorwerken. Diana dank, ik zal je indringend gezang niet snel vergeten! Ineke


  ?Je hart schilderen mat alles wat daarin woont, Vol overgave stop ik alles wat ik kwijt wil in de klei; daarna mag ik het verpulveren. Focussen en observeren in de natuur vind ik heerlijk, de ontwikkeling van de natuur getekend. Een collage maken van reeds gemaakte werkstukken en dan de klei eroverheen. We laten los door stukken werk in het vuur te gooien en het uit te spreken. Vanuit de as een schildering maken voor mijn innerlijke kind

  Met de gong roept Diana bij mij dingen wakker, als ik mijn werkstuk moet verklanken val ik een tijdje stil, want Diana verklankt mijn binnenwereld, dit ontroert me enorm en is voor mij het indrukwekkendste geweest in deze dagen. Dank Diana voor je liefdevolle begeleiding en je geweldige goede vragen! Renee


  ?Nadat ik enkele dagen thuis ben heb ik de behoefte om mijn ervaringen van deze “reis”aan het papier toe te vertrouwen.

  Diana heeft gezorgd voor een liefdevolle, vertrouwelijke en warme atmosfeer. Hierin heeft Diana het proces van loslaten en transformeren langzaam maar zeker opgebouwd met diverse werkvormen, zoals dansen, stem gebruiken, klanken maken, schilderen, tekenen, improviseren, uitbeelden, stil zijn, de natuur beleven tot het maken van een kampvuur toe. Voor mij was het werken met stem, klanken en de gong een hele nieuwe gewaarwording met veel effecten.

  Er zijn blokkades doorbroken, banden doorgesneden, veel overtollige ballast verwijderd en mijn innerlijk kind is bevrijd. Daarna voelde ik innerlijke rust en nieuwe levenskracht om mee verder te gaan en vooral gewaar te zijn. Voor mij is Diana een vrolijke, warme, liefdevolle, vertrouwde, humorvolle, authentieke en veelzijdige helende klankenkunstenares. Van Frances de “vrije”


  ?De retraite heeft me in het "NU" gebracht. Door het ontladen kan ik weer laden, mijn pad op te gaan met rechte rug en hernieuwde energie, keuzes en beslissingen. Ik heb ook geleerd me te uiten, mijn gevoel te volgen. Het werken met mijn stem en het "voelen van een brok in mijn keel" en het kunnen ontladen ervan heeft me echt ruimte gegeven. Dank en groet Maria

 • mei 2012 Personal Coaching traject met Diana

  ♦In de personal coaching traject hebben we veel aandacht gegeven aan de familie opstellingen van mijn gezin en mijn rol als moeder en partner. Ik ben bewust geworden hoe ik vast zat in mijn rolpatronen maar nu durf ik het los te laten.  Het tekenen was verrassend en er kwamen onverwachte zaken naar boven die ik me niet bewust was. We zijn het bos in gegaan, een prachtige plek met 11 paden en vanuit daar kon ik  steeds letterlijk een nieuw pad kiezen. Ik heb het gevoel dat ik nu dingen achter me kan laten en alhoewel ik niet weet hoe mijn toekomst eruit gaat zien voel ik wel de moed om door te gaan. Ik ben blij voor mezelf en mijn kinderen dat we die kans hebben gekregen, dank Diana!!

  Ik hoop dat Diana met haar rust en inzicht nog veel mensen "de paden"zal laten zien!

  hartelijke groet Gerda uit Limburg

Reacties 2011

 • augustus 2011 Reis: Bezinning

  Wat was het heerlijk de retraite in Frankrijk, als een warm bad!! Ik vond het heel bijzonder om te zien hoeveel inzicht kunstzinnige coaching/counseling kan geven. Je begint gewoon, kijkt wat er verschijnt en dat zegt dan ineens heel veel over jou. Alle puzzelstukjes uit de afgelopen jaren vielen op hun plaats. Er leek een verbinding te ontstaan. Ook hoe we als groep elkaar versterkten en steunden was hartverwarmend. We hebben gehuild en gelachen. Diana, woorden schieten tekort wat je hebt teweeggebracht. Heel veel dank en liefs Rianne


  In Zuid Frankrijk heb ik een ongelofelijk mooie reis gemaakt en ik heb mezelf opnieuw uitgevonden. Vanuit vrijheid om te spelen, te dansen en te zingen aan de slag gaan. Niet weten wat het wordt, niet bedenken wat het moet zijn; gewoon gaan! Een heerlijk bevrijdend gevoel! Aan het eind van de retraite hebben we een collage gemaakt over onszelf, ik heb 'm ingelijst en ik laat 'm met trots aan iedereen zien en ik vertel het verhaal van Mariëtte 2.0. "Ik ben hier op de wereld om echt iets moois te doen, vanuit mijn hart met liefde, het gaat niet om de poen...." Ik wil de wereld verbeteren en dat is begonnen op mijn innerlijke reis in Zuid Frankrijk!


  Dank voor die heldere groene ogen, die dwars door mij heen kijken. Dank voor je onvoorwaardelijke liefde en steun. Voor het onbeperkt delen van jouw kennis,  jouw talenten en krachten. Ik wens jou dat je dit werk nog heel lang mag doen in vrijheid, liefde en gezondheid. veel liefs en een knuffel Mariette


  De reis in mijn leven. Als een stuiterbal stapte ik een vliegtuig in op weg naar het zonnig zuiden. Dat het zo zonnig zou kunnen worden, had ik toen nog geen idee van. Met mooie mensen, ook grote spiegels om me heen heb ik me een week mogen banen in het licht wat me leventje van een andere kant belichtte. En waar ik me weer kon warmen aan alle liefde die er kon stromen. Ik kon weer even bij mezelf komen en voelen dat ik leef! Lieve meiden, jullie dank voor deze bijzondere ervaring en Diana, lieve warme vrouw, dank je wel dat ik mee mocht! tot snel! kus Stef


  Inmiddels is het alweer enkele dagen geleden dat ik thuis ben gekomen van de intens boeiende retraite verbinden en stromen.
  Wat ben ik blij dat ik geweest ben en mij weer zo mens heb mogen voelen. En nog steeds voel.

  aan Diana
  Jij veelzijdige godin van de Jacht!
  Doelbewust doch rustig
  begeleidend en begrijpend
  plagend en lachend
  heb jij mij gebracht tot waar ik NU sta
  dank voor je stimulans en ervaring
  voor je wijsheid en creativiteit
  dank voor al het delen
  het heeft mij geholpen te helen
  Veel liefde en warmte met een ieder die jou lief is!
  Krista

 • maart 2011 Reis: Vrouwenweek

  De vrouwenweek in Portugal van Diana vond ik echt geweldig.
  Ik was mezelf aan het verliezen, maar door deze week heb ik mezelf weer gevonden. Het was niet makkelijk, ik moest weerstanden en mijn ego overwinnen om bij mezelf thuis te komen. Diana heeft mij hierbij heel professioneel en heel warm, liefde- en respectvol geholpen.
  Ik zat ook in een geweldige groep, waarvan de dynamiek een waardevolle aanvulling vormde. De omgeving en de locatie zelf vond ik ook erg mooi. Als je zoekt en je komt op Diana's site, dan heb je gevonden! Warme groet, Petra.


  Stap voor stap beleef je de boeiende wereld in jezelf. Heel vertrouwd, liefdevol en waardevol omgaan met anderen en jezelf. Ik kreeg een kans om mezelf ruimte en rust te gunnen in de chaotische wereld van vandaag. Een kans om mezelf te ontdekken op een speelse, creatieve manier........
  Grijp jij ook die kans? Isa


  Intens, respectvol, krachtig, liefdevol, open, harmonisch, veel dank Fennie


  Het is een heerlijke vrouwenweek, waarin je dmv allerlei verschillende methoden zoals:
  zang, dans, schilderen, tekenen, natuur, praten , etc, etc inzicht in jezelf en weer in je kracht komt. Diana werkt in een groep, met veel aandacht voor individualiteit. Het samen zijn geeft een enorme energie. Het werk wat we deden was krachtig met diepgang en humor. Het was warm en liefdevol op een heerlijke locatie!! Roza


  Een mooie week!! Diana gaf opdrachten die mij handvaten gaven om tevoorschijn te komen en me veilig te voelen. Zo kon ik door het samenwerken me vrij voelen en..... loslaten. Mirjam


  Dank, Dank en dank voor de ruimte die je me gaf, het er mogen zijn! Ik kwam met het idee om helderheid te krijgen maar werd een hoop verwardheid. Dank Diana voor het beeld dat je me gaf, als tuimelaar aanwezig te zijn en nu wel helderheid heb over hoe nu verder met mezelf aan de slag te gaan. Daarom wil ik je dit gedicht geven:

  Na het oude (maskers) in de fik te hebben gestoken
  is er vanuit de modder iets moois ontloken.
  Het is een soort nestje, heel klein
  daarin kan ik me schuilen tegen de pijn.
  Hoop wel steeds vaker eruit te gaan
  totdat dit dekseltje altijd open kan staan
  Dan ga ik welgemoed het leven door
  Dank , dank …...

  Lieve Diana, fantastische vrouw
  bij tijd en wijle voelde ik me in een diepe rouw
  maar nu na zo'n intensieve week
  is er toch een lichtpuntje, zo bleek
  ook al kan ik soms flink lopen balen
  gewoon doorgaan met ademhalen
  ik zal veel zingen: denk niet zwart
  denk niet wit, maar in de kleur van me hart
  steeds maar weer terug naar de middenweg
  ik kan het, dat is wat ik zeg!!

  Annelies