Diana Bergsma - Zakelijke Bezinningsreizen Zakelijke Bezinningsreizen

Leiderschapsreis in de Alpen
Kies zelf je datum

€ 3800,-

Leiderschaps reis Alpen

Deze fantastische leiderschapsreis neemt je 7 dagen mee naar een prachtig gebied, natuurpark Karwendel: de Alpen rondom Innsbruck!

Dit is geen doorsnee coaching vanuit een gemakkelijke stoel. Juist doordat je in beweging komt, soms flink moet doorzetten om de top te bereiken, word je op een andere manier geprikkeld. Ben jij benieuwd wat meerdere dagen wandelen in de bergen jou kan brengen?

Deze reis brengt jou in beweging!

Gedurende 7 dagen werk je aan jouw vraagstuk. Je verblijft 3 nachten in een hotel in Innsbruck en 3 nachten in de bergen. Op de dagen in Innsbruck krijg je diverse coaching opdrachten en is er ook tijd om excursies te doen. Het ‘hart’ van de reis is de vierdaagse huttentocht die we lopen. In vier dagen lopen we zo’n 44 km over wandelpaden in het natuurpark Karwendel, met 3400m stijgen en 3400m dalen. Je overnacht 3 nachten in verschillende berghutten. Dit zijn zogenaamde ‘bemande’ hutten, dus bij aankomst spring je onder de douche en ’s avonds staat een eenvoudige, voedzame warme maaltijd voor je klaar.

Kenmerken van de reis is:

 • Rust, natuur, bergen, wandelen en persoonlijke ontwikkeling in één reis
 • 7 dagen, 6 nachten
 • 3 overnachtingen in Innsbruck, 3 nachten in een berghut

Je hebt jaren hard gewerkt

Je bent ten volle ingezet voor een grote organisatie, een adviesbureau, overheidsinstelling of je eigen onderneming. Je hebt in die tijd veel stappen gezet en ook persoonsgerichte trainingen gevolgd. 

Op meerdere vlakken stel je graag doelen (werk en privé) je merkt dat het lastig is om alle belangen met elkaar in balans te houden. Je hebt namelijk ambitie en talent om door te groeien, maar vraagt je af: hoeveel wil ik geven? Soms geef je uit enthousiasme of ambitie meer dan je eigenlijk aankunt, zowel op werk als in je vriendenkring! Soms voel je je gestrest en weet je even niet meer hoe je alles met elkaar moet combineren.

Juist doordat je zoveel leuk vindt is het lastig om keuzes te maken of te focussen op één ding.

Catrien is een heel prettige, rustige, empatische trainer. Veel prettige werkvormen. Ze gaf mij het gevoel dat ze echt ziet wat er speelt en stelt de juiste vraag op het juiste moment.

Je vraagt je af

 • Hoe kan ik autonome keuzes maken én werken vanuit mijn eigen talent en waarden? 
 • Hoe kan ik balanceren tussen belangen op diverse terreinen (werk, sport, relatie of familie)
 • Hoe neem ik de regie nemen over mijn stress
 • Hoe bewaak ik mijn grenzen en hoe kan ik gedurende een werkdag balans houden of herstellen? 
 • Als ik een volgende stap maak, welke kant wil ik dan op? Wil ik leidinggeven, me specialiseren in mijn vakgebied, kom ik beter tot mijn recht als adviseur /projectmanager, ga ik starten of door met ondernemen? En in welke branche of sector wil ik dan mijn talenten inzetten?
 • Is dit het werk waar ik gelukkig van word? Hoe kom ik daar dan achter?

Het persoonlijk gesprekje tijdens het eten gaf mij echt dé eye-opener in de paradox tussen mijn
verlangen en mijn huidige gedrag.

Wat levert de Leiderschaps reis je op?

Deze leiderschapsreis neemt je mee de Alpen in. Samen met een berggids gaan we vier dagen lopen in de bergen nabij Innsbruck. Zowel in de stad als in de bergen krijg je verschillende, uitdagende en persoonlijke opdrachten die jou nieuwe, verrassende inzichten geven met betrekking tot jouw vraagstuk.

De natuur, de bergen en de fysieke én mentale uitdaging die de wandelingen van hut naar hut met zich mee brengen leveren je in ieder geval het volgende op: 

 • Inzicht in kwaliteiten, talenten en toegevoegde waarde als professional
 • Inzicht in drijfveren en waarden die richtinggevend zijn in jouw keuzes
 • Concrete handvatten en tools die je zelf in kan zetten om effectief te herstellen na een drukke (werk)dag
 • Hier heb je ook mee geoefend dus je weet hoe je dit na de reis in je eigen thuis-/ werkcontext toepast. 
 • Ontspanning en rust, je bent weer opgeladen om vanuit je kracht te gaan werken

Een persoonlijk ‘manifest’ met heldere uitgangspunten en voorwaarden waaronder jij jouw talent voor de organisatie wilt inzetten. Kortom, deze leiderschapsreis is een onvergetelijke, unieke ervaring. Het weidse uitzicht vanaf een bergtop, de fysieke uitdaging, de overwinning op jezelf én jouw persoonlijke inzichten zullen je nog lang bij blijven.

Door goed door te vragen kon ik mijn gedachten aanscherpen, en zo ben ik echt tot andere (de eigenlijke) leerdoelen gekomen.

Wandelen in de Alpen

Tijdens de wandeling moet je, na een paar uur lopen, een uitdagende passage alleen afleggen. Op dat moment voel je wat er écht gebeurt als jij buiten je comfortzone komt. Waar heb je dan op die momenten behoefte aan? En hoe goed heb je daar (bijvoorbeeld tijdens het afstemmen met de gids of in de ochtend tijdens de voorbereiding) voor gezorgd? Heb je aangegeven wat voor jou belangrijk is of ben je gewoon stoer en sterk van start gegaan? Welk patroon wordt zichtbaar, en is dat herkenbaar voor je?

Kortom, leren vindt plaats doordat je concrete ervaringen opdoet, daarop reflecteert, analyseert maar ook in gesprek gaat of je dit herkent in je eigen (werk) context en wat je hierin (vandaag of straks thuis) anders kan doen. 

De berghutten

Zo’n berghut ligt niet aan de doorgaande weg. Daarom zijn de verzorging en de faciliteiten in de hut eenvoudig. Je deelt een slaapvertrek met andere wandelaars en trekkers. En omdat je overdag je eigen bagage draagt heb je niet veel bij je. Misschien was je wel bereid één boek of een spelletje mee te dragen, maar veel extra kleding heb je niet bij je. Ben je al nieuwsgierig wat ‘minder luxe’ voor jouw betekent en wat jij hiervan kan leren? 

De gids: tijdens de huttentocht gaan we op pad met Boris Textor. Een Nederlandse ski- en berggids die woont in Innsbruck. Lees meer over Boris 

Innsbruck: Het hart van de Alpen 

Bezoek de oude binnenstad Innsbruck met zijn beroemde Goldenen Dachl, de Maria-Theresien-Straße en de keizerlijke Hofburg. Of Bezoek het nieuwe museum Tirol Panorama.

De Tiroolse hoofdstad heeft alles wat een bruisende stad nodig heeft en binnen 10 minuten zit je hoog in de bergen. De combinatie bergen en stad is bijzonder en mooi.

Ga je mee?

Voor wie

Wat jou kenmerkt is ambitie, lef, nieuwsgierigheid en liefde voor de natuur. Je hebt al een aantal jaren gewerkt voor bijvoorbeeld een organisatie in financiële sector, zorg, onderwijs, overheid, ministerie, een adviesbureau, of je bent zelfstandig ondernemer. Naast ambitie op werkvlak wil je ook graag privé in beweging blijven. Letterlijk en figuurlijk. Jij zou zomaar eens je inzetten als vrijwilliger voor een vereniging en je maakt graag tijd voor familie en vrienden. Je vindt werk, persoonlijke ontwikkeling, beweging én ontspanning belangrijk.

Daarnaast heeft lef je ver gebracht. Je houdt er van om jezelf uit te dagen en nieuwe stappen te zetten. Op persoonlijk vlak heb je bijvoorbeeld al diverse persoonsgerichte trainingen gevolgd. Jouw ontwikkeling heeft zich al verzilverd in groei in functies, rollen en verantwoordelijkheden.

Tenslotte ben je altijd nieuwsgierig. Binnen je werk brengt nieuwsgierigheid je ver, je staat nooit stil. En vanuit nieuwsgierigheid komen er bijvoorbeeld vragen in je op zoals: wat kan ik doen om weer in beweging te komen, wat zou mijn volgende stap zijn, wat past eigenlijk echt bij mij? Omdat je van natuur houdt, graag in beweging bent en uitdagingen niet uit de weg gaat past deze reis perfect bij jou!

Ben je er fysiek klaar voor?

Voor deze reis is een sportieve instelling minstens zo belangrijk als je fysieke bereidheid. We gaan vier hele dagen wandelen in de bergen. De afstanden van hut naar hut verschillen en door veranderde (weers)omstandigheden kan een geplande tocht langer duren dan gepland. Houd rekening met met 4 tot 7 loopuren per dag. Bovendien hebben we geen invloed op het weer, dus ook als het regent zullen we de tocht volbrengen. Fysiek moet je dit aan kunnen, maar dat betekent niet dat je vooraf getraind moet hebben voor een marathon.

Lees hieronder de fysieke kenmerken:

Conditie: je houdt van buiten en bewegen, je sport met een zekere regelmaat omdat je dat leuk vindt. Maar, je hoeft niet topfit te zijn en een marathon te kunnen lopen. Wél is je conditie goed genoeg om 4 tot 7 uur per dag in de bergen te wandelen. Je kan je voorbereiden door regelmatig te sporten, bijvoorbeeld hardlopen, spinning, racefietsen. Een goede indicatie is 2x per week een uur (8-10 km) hardlopen. Oefen ook voorafgaand met wandelen met een rugzak van +- 8 kg.

Ervaring: je hebt wel eens eerder in een bergachtige omgeving gewandeld, maar misschien heb je nog geen ervaring met het lopen van hut naar hut. Dat is prima. Je bereidwilligheid, motivatie en nieuwsgierigheid is voldoende.

Reissom individuele reis (1 deelnemer):

 • Met coaching 1:1 na afloop (3x 1 uur): € 4.175 exclusief BTW
 • Zonder coaching na afloop: € 3.800 exclusief BTW

Inclusief in de reis is:

 • 7 dagen deskundige begeleiding van een ervaren trainer / coach. 
 • 4 dagen wandelen onder leiding van een ervaren UIAGM berggids.
 • 6 overnachtingen op basis van halfpension (ontbijt en diner, 3 nachten hotel in Innsbruck en 3 nachten berghut).
 • Opdrachten en bijbehorende materialen. 
 • Taxi en of openbaar vervoer van en naar het start- / eindpunt van de wandeling. 
 • Telefonisch intakegesprek voorafgaand aan de reis.

Exclusief de reis is:

 • Reis / vervoer vanuit Nederland, van en naar Innsbruck 
 • Verblijf in het hotel in Innsbruck en in de berghutten is op basis van halfpension (ontbijt en diner). Kosten voor lunch en drankjes buiten het arrangement om zijn op eigen rekening. In de berghutten kunnen we een lunchpakket bestellen, ongeveer €6,- per dag.
 • Fooien voor de gids(en) en persoonlijke uitgaven.
 • Materialen en uitrusting voor de wandeling, zoals goede rugzak, regenkleding, bergschoenen, eventueel wandelstokken en dergelijke.
 • Reisverzekering en annuleringsverzekering.
 • Boekingskosten.

Géén telefoon of laptop en ga voor een hele mooie inspirerende ervaring.

Het is mogelijk om 3x 1 uur coaching bij te boeken. Op die manier kan je jouw inzichten en het geleerde vertalen en toepassen in jouw eigen (werk)context. Indien je hier interesse in hebt, vraag naar de mogelijkheden.

De zakelijke reizen vallen onder de reisvoorwaarden van Spirituele Vakantie Reizen.
Op elke pagina van een reis zie je de reisvoorwaarden staan. Wij raden je aan om deze goed door te lezen dit kan problemen of teleurstellingen voorkomen. Door de reisvoorwaarden zichtbaar te maken op de website voldoet Spirituele Vakantie Reizen aan haar wettelijke verplichtingen.

Catrien van Dorp

Catrien van Dorp brengt mensen en persoonlijke processen in beweging.  Ervaren trainer / coach van o.a. de leiderschapstrainingen van Van Harte & Lingsma. Brede inzet en ervaring met werkvormen, bijvoorbeeld: Systemisch werk, TA, NLP, Voice Dialogue, mindfulness.

Naast haar werk als trainer/ coach op het gebied van persoonlijk leiderschap en communicatie, is zij graag in de bergen te vinden. In deze reis combineert zij haar liefde voor bergen, wandelen, skiën en of fietsen met haar expertise en ervaring op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en coaching.

De respectvolle, open en professionele manier waarop Catrien ons heeft begeleid en uitgedaagd. Fantastisch. Ook fijn hoe ze de juiste manier vond om soms in de groep en soms wat meer op afstand van de groep te staan, zodat we echt zelf aan de slag moesten.

Ze werkt vanuit de waarden beweging, verbinding, eigenaarschap, creativiteit en lef. Met een nieuwsgierige blik en prikkelende vragen neemt ze je mee op reis. Een reis naar de Alpen waarin jij stappen kan zetten om, aan de hand van fysieke uitdagingen en prachtige wandelingen, te ontdekken wat jou drijft, wat je energie geeft, wat jouw talenten zijn of wat bij jou echt in beweging mag komen.

Reisschema 1 dagen

DAG 1 »

Beschrijving dagprogramma

Dag 1, zondag 23 augustus

Aankomst in het hotel in Innsbruck, ieder zal op zijn eigen tijd arriveren. Als je overdag aankomt heb je heerlijk de tijd om te genieten van de wellness in het hotel, de natuur in de nabije omgeving of om alvast Innsbruck te verkennen. Met de bus ben je snel in het centrum, dus dit is zeker een mogelijkheid. Aan het eind van de middag ontmoeten we elkaar in het hotel om kennis te maken. We eten samen zodat je elkaar vast kan leren kennen en dan bespreken we de belangrijkste dingen voor de prachtige week die ons te wachten staat.

Dag 2, maandag 24 augustus

Vandaag maken we een start met de coaching en opdrachten. Daar zijn we in de ochtend en in de middag mee bezig. Ook nemen we de paklijst voor de huttentocht door en kan je, indien nodig, nog de laatste zaken regelen of kopen in de stad. Overdag is de lunch op eigen gelegenheid, maar ’s avonds eten we weer samen. Na het eten kan jij doen waar jij behoefte aan hebt. Waarschijnlijk gaan de meeste mensen vroeg naar bed, zodat je morgen fris aan de start van de wandeling staat.

Dag 3, dinsdag 25 augustus

Na het ontbijt ontmoeten we elkaar al vroeg in de lobby van het hotel. Je wandelrugzak heb je zorgvuldig ingepakt en weegt hopelijk niet meer dan 10 kilo. De bagage die je niet meeneemt tijdens de huttentocht laat je achter bij de receptie.

Na een korte kennismaking met onze gids voor de komende dagen nemen we een taxi naar het beginpunt van de wandeling. De eerste dag is een relatief korte wandeldag, er is voldoende tijd om elkaar te leren kennen. Tegen de middag komen we aan bij de Neue Magdeburgerhütte (1633m). Onderweg zul je naast het wandelen in de prachtige bergen rondom Innsbruck ook de eerste opdrachten krijgen die jou helpen rondom jouw vraagstuk. Bij aankomst in de hut heb je tijd om wat op te schrijven, of individueel te reflecteren en staat er nog een inhoudelijke opdracht op het programma. Uiteraard sluiten we de middag gezamenlijk af, waarschijnlijk in de zon met een koud biertje!

’s Avonds staat er een eenvoudige warme maaltijd voor ons klaar. Tijdens het eten kan je napraten over je ervaringen en bespreken we samen met de gids het dagprogramma voor morgen. Om 22 uur gaat in de hut het licht uit. En moe van de inspanning en ervaring zal je ook op de slaapzaal gauw in slaap vallen.

Dag 4, woensdag 26 augustus

Vandaag maken we een pittige wandeling. We beklimmen een top, Kleiner Solstein 2637m. Dat is een mooie uitdaging, het laatste stuk gaat het pad steil omhoog. Ook lopen we onderweg een pad met een staalkabel als extra zekering. Maar onze inspanningen worden rijkelijk beloond met prachtig uitzicht vanaf de top. Uiteraard nemen we onderweg tijd voor een picknick en nemen voldoende pauzes.

Bij aankomst in de hut, Solsteinhaus (1805m) worden we ontvangen door Robert & Jenny. Nadat je je rugzak hebt afgedaan en je voeten bevrijd hebt uit je schoenen ronden we de dag en het thema van de leeropdrachten gezamenlijk af. Uiteraard eten we weer gezamenlijk en ook vandaag is het om uiterlijk 22 uur “hütte ruhe.”

Dag 5, donderdag 27 augustus

De derde wandeldag starten we uiteraard met een goed ontbijt. Het lunchpakket past makkelijk in je tas omdat de extra’tjes zoals energierepen en gedroogd fruit al gedeeltelijk verorberd zijn op de eerste twee dagen. Vandaag lopen we een prachtige stuk, naar de Pfeishütte. Inhoudelijk staat weer een thema centraal, en onderweg voer je opdrachten uit of ga je in gesprek over de vragen die je meekrijgt. Uiteraard zoeken we weer een mooie plek voor een picknick. Bij aankomst in de laatste hut, Pfeishütte (1922m), ronden we samen de dag af. Voor een kleine vergoeding kan je gebruik maken van een warme douche en daarna genieten we van onze laatste avond in deze gezellige Oostenrijkse berghut.

Dag 6, vrijdag 28 augustus

De vierde wandeldag. Op het programma staat nog een top, de Hafelekarspitze (2334m). We genieten van het uitzicht vanaf de top met het kruis. Bijvoorbeeld in het noorden kan je de belangrijkste toppen in de Karwendel zien, en in het oosten de Rumerspitze en het Unterinntal.  En uiteraard is onze eindbestemming Innsbruck vanaf deze top weer goed te zien. Hoe vet is het dat je deze tocht bijna volbracht hebt! We nemen de tijd voor de laatste afdaling. Die is best inspannend omdat het steil kan zijn en er los grind ligt. We lopen naar de gondel, die ons verder naar beneden naar Innsbruck brengt. Met de taxi gaan we terug naar het hotel.

We nemen afscheid van onze gids en gezamenlijk ronden we de dag af in het hotel. Die avond eten we gezamenlijk in het hotel en is er voldoende tijd om na te praten, ervaringen uit te wisselen of te reflecteren op jouw vragen en inzichten.

Dag 7, zaterdag 29 augustus

De laatste dag alweer. Deze dag staat in het teken van uitrusten, vieren en afscheid. In de ochtend werken we samen naar een afronding toe. Iedereen geeft op een eigen, persoonlijke manier weer “wat er in beweging gekomen is.” Rond het middaguur vieren we de afsluiting en nemen we afscheid van elkaar. Sommigen zullen die middag nog naar Nederland reizen, anderen hebben een overnachting extra geboekt en reizen op zondag naar Nederland.

Bij Diana Bergsma Reizen, boek je de vlucht en de reis apart. Wij organiseren onze reizen zoveel mogelijk buiten de vakanties. Daardoor profiteer jij van vluchtaanbiedingen. Deelnemers komen uit Nederland en België. Wij geven advies over de vluchten en de vliegmaatschappijen. Diana Bergsma Reizen is niet verantwoordelijk voor de vluchten. Gaat een vlucht te laat of zijn er andere problemen met een vlucht dan ligt de verantwoording bij de vlucht maatschappij. Sluit dus een goede reis- & annuleringsverzekering af!

Wij adviseren deze vlucht te boeken met Transavia:

23 aug vertrek 7.05 Schiphol, aankomst 8.35 Insbruck
30 aug vertrek 9.20 Insbruck, aankomst 10.55 Schiphol

 • Indien je reist met het vliegtuig wordt aangeraden je vluchten te boeken zoals voorgesteld in het vluchtschema (Transavia: Amsterdam – Innsbruck).
 • Vervoer van de luchthaven naar/van het hotel of pension in Innsbruck is niet inbegrepen in de reissom.
 • Optioneel bij te boeken is een extra (8e) overnachting. Dit kan handig zijn als je op zondag 30 augustus weer terugvliegt naar Nederland.

Je kunt ook gaan met: Alpen Express Oostenrijk

Auto: de afstand Utrecht – Innsbruck is ongeveer 900 kilometer. Indien gewenst kunnen wij kijken of het mogelijk is om deelnemers met elkaar samen te laten reizen. In Oostenrijk heb je voor grote autosnelwegen een Autobahn Vignet nodig.

Reiservaringen van deelnemers

Ervaringen 2020

 • Individuele Coaching Traject Zutphen

  De Legpuzzel

  Door alle emotionele stress de laatste tijd, was ik mezelf wat verloren. Ik denk dat vele mensen zich hierin wel herkennen: alles te veel aantrekken, alle problemen willen oplossen ook al zijn het jouw problemen niet.

  Ik heb dat de laatste 2 jaar heel veel gedaan: mijn echtgenoot die al jaren vecht tegen een burn-out, was mijn barometer. Als hij nerveus was, dan was ik dubbel zo nerveus. Als hij van die hartverscheurende huilbuien had, weende ik dubbel zo hard mee, puur uit machteloosheid omdat ik hem niet kon troosten.

  Zo ben ik geleidelijk aan overgevoelig geworden voor stress. Teveel werk, teveel zorgen, te weinig slaap. In een neerwaartse spiraal. Op een bepaald stressmoment stond ik te daveren op mijn benen en had ik het gevoel dat ik ging flauwvallen. Zo kon ik niet langer verder. 

  Toen ben ik op zoek gegaan naar iemand die me zou kunnen helpen. Ik wou alles even kunnen resetten in mijn leven, herbronnen als het ware. 

  Zo kwam ik bij Diana Bergsma terecht, ik las op haar website: "Je hebt het gevoel dat je geleefd wordt, dat je de grip kwijt raakt. Je bent te streng en te gedisciplineerd voor jezelf en je loopt tegen je grenzen aan. Ook carrière switches, verlies, scheiding, zijn onderwerpen waarvoor je hulp mag vragen."

  Dat maakte me nieuwsgierig, en ik nam contact op met haar. Zij is een vrouw die rust en vertrouwen uitstraalt, zelfs via de telefoon :-), dus mijn gevoel zei: ga ervoor!

  Tijdens de intense driedaagse therapie ben ik geleidelijk aan weer tot mezelf kunnen komen. Het proces was als een soort van legpuzzel, en elke dag vond ik weer een paar nieuwe puzzelstukjes die op hun plaats vielen. 

  Ik heb nu ook de kracht gevonden om de zorgende rol die ik 2 jaar heb volgehouden, los te laten. Ik moest voor mezelf een lijn trekken.

  Ik heb mijn "zorgende ik" bedankt voor alle goeie zorgen. Nu is het tijd om andere "ikken" te exploreren en uit te dagen. Tijd om weer in mijn positieve kracht te gaan staan. Dankjewel Diana. 

  Van Amaryllis Temmerman (Kunstenaar)

Ervaringen 2019

 • Individuele coachingsreis Tanzania

  Een levensveranderende ervaring 

  Een week, waarin ik echt over mezelf leerde door de juiste gekozen verscheidenheid aan technieken (coaching, meditatie, yoga, ademhalingsoefeningen) die zorgvuldig werden ingezet om mijn persoonlijke doelstellingen te dienen.

  De locatie ligt in de stad Mwanza, het heeft een geweldige tuin en combineert de natuur met een meer levendige hoek van de stad. Alina zorgde ervoor dat ik me echt thuis voelde en liet me de schoonheid van Mwanza zien.

  In mijn reis daarna, was het Alina die me verbond met geweldige locals die me het echte Tanzania lieten zien. Op basis van haar aanbevelingen heb ik geweldige en adembenemende plaatsen bezocht.

  Haar kennis van Tanzania, passie om contact te maken met de lokale bevolking en te rijden buiten de gebaande paden / deel uit te maken van de ware natuur, heeft mijn reis in Tanzania onvergetelijk gemaakt !!

  HEEL ERG BEDANKT Marieke, Nederland. 

 • Individuele Coaching Traject Zutphen

  Individuele Coaching retraite

  Ik vind het heel mooi wat Diana geeft aan mensen. Zij is in staat met de manier waarop zij coacht snel tot de kern te komen en dat doet zij op een hele natuurlijk wijze. Zij zorgt ervoor dat ik in alle rust naar mezelf kan kijken en voelt precies aan waar ik tegenaan loop.

  Diana maakt de coaching heel begrijpelijk en helder, in haar werk met de opstellingen, Voice Dialogue en andere methoden.

  Wat mij verbaasd zijn de opstellingen, dat je buiten je gedachtes kan voelen welke posities je kan innemen. Het heeft mijn positie als moeder wel ruimte gegeven, het is geweldige methode.
  Ook het uittekenen van mijn “delen” die bij me ik horen was enorm verhelderd. De Voice Dialogue oefeningen via de “delen ” in mij te laten spreken was verrassend en effectief. Zoals b.v. de onzekere, de innerlijke criticus of de analyticus in mijzelf beter te leren kennen.

  Ik waardeer Diana, ook omdat zij zichzelf laat zien als mens. Dat maakte voor mij deze 3 daagse wel heel fijn en menselijk.

  Heel veel dank van Monique.V
  Maatschappelijk Werker

 • Individuele Coachingsreis Indonesië

  Coachingsreis Indonesië

  Op 29 december j.l. kwam ik na een nogal heftige periode aan op Karimunjawa. Ontredderd, gestrest, over m’n toeren, mezelf misschien wel even kwijt…. nu 10 dagen later ben ik weer de dame die ik in mijn hart ben. Optimistisch, vrolijk, verbonden, vol vertrouwen, het leven tegemoet lachend…

  Dank Margo, voor mijn prachtige verblijf! Jullie zijn gastvrij en liefde heeft mij weer laten opbloeien en mijn kracht teruggegeven. Ik heb 10 dagen mogen ervaren waar het leven omgaat in al haar simpelheid en contact met de natuur. Jullie maken alles van materiaal wat daar is en jullie leven met weinig. Een mooie spiegel voor mij als Westerlinge.

  Ik raad iedereen aan die voor welke reden ook zichzelf een groot kado wil geven deze coaching reis te doen. Yoga, meditatie, massage, wijsheden, ceremonies, eiland hoppen, paradijsjes bekijken, zwemmen, snorkelen, tot rust komen… alles kan niks moet.

  Het was daarom super! Dankjewel lieve Margo.
  Ik kom graag weer terug! 

  Elsje Smit  

 • Individuele Coaching Traject Zutphen

  Individuele Coaching Traject Zutphen

  Met respect, aandacht en ruimte voor je eigen proces krijg je inzicht in de rode draad van patronen en afweer in je leven die je belemmert om te zijn wie je werkelijk bent. Het kunnen herkennen, begrijpen en naast me neerleggen van oude pijn is bijzonder waardevol voor mij. 

  Ik kan nu ingrijpen in vastgeroest belemmerend gedrag en indien nodig de ander erbij betrekken om mij daarbij te helpen. Ik heb tijdens dit personal coaching traject een belangrijke eerste stap gezet richting volledige acceptatie van mezelf, waardoor ik met meer liefde naar mezelf en anderen kan kijken. De tijd van het nieuwe DOEN is aangebroken! 

  Veel dank Bianca
  Leidinggevende


  "Tijdens mijn driedaagse individuele coaching bij Diana heeft zij veel deuren geopend die ik al jaren gesloten had, waarachter ballast zit die ik met me mee draag. Door middel van diverse werkvormen heeft Diana me doen voelen wat ik echt nodig heb, in plaats van met mijn hoofd te bedenken wat goed zal zijn.

  Ze wist een aantal rake conclusies te trekken over de vorming van mijn persoonlijkheid door gebeurtenissen uit het verleden, rollen binnen het gezin stonden hierbij centraal.

  Verder heb ik goede tips gehad voor mijn houding tegenover anderen. Diana heeft me met veel warmte ontvangen, de coaching was niet altijd leuk, maar zeker doeltreffend!"

  veel dank Lies
  Verpleegkundige

 • Individuele Coaching Traject Zutphen

  Individuele Coaching Traject Zutphen

  Ik ben moeder van een zwaargehandicapt rolstoelgebonden kindje en daarnaast jurist bij een grote Nederlandse bank. De situatie thuis is emotioneel zwaar, de zorgen zijn groot en de combinatie en de balans tussen werk en prive kan soms echt moeilijk zijn. Vanuit werk kreeg ik een ontwikkelbudget toegewezen en heb ik gekozen deze aan te wenden voor een persoonlijke coach.

  Door mijn complexe problematiek was ik op zoek naar een coach die bekend en ervaren is in en met mijn specifieke en complexe situatie. Na zorgvuldig zoeken en onderzoeken ben ik bij Diana Bergsma terechtgekomen. En wat ben ik blij met deze keuze!

  Al na het eerste telefoongesprek en kennismaking bleek er een hele goede klik met Diana te zijn en kwam ze al snel tot de kern van mijn hulpvragen. Nu wij een aantal persoonlijke sessies verder zijn, ben ik niets dan lovend over Diana. Ze biedt mij precies wat ik zoek: een praktische, zeer persoonlijke, warme en doeltreffende aanpak. Ik ben echt ontzettend tevreden met haar als mijn coach!

  Mw. mr. I. Blanken 

 • Individuele Coaching-Mindfulnessreis met Safari

  Individuele Coaching-Mindfulnessreis met Safari

  Voor mij was deze reis levensveranderend op een hele subtiele, maar diepgaande manier. Alina laat je het echte Tanzania zien, horen, ruiken, proeven en voelen. De overweldigende natuur die zich met elke stap aan je onthult en elke keer anders is, de unieke mensen die op je pad komen, mijn reisgenoten, de onvergetelijke ontmoetingen met de kinderen, de close encounters met de dieren, de lol, de ruimte en de stilte, het is allemaal even onvergetelijk.

  Het mindful aspect van het avontuur verhoogt je zintuigen en zet je met beide benen op de grond en bovenal in het nu. Wees niet verbaasd als je hart af en toe overstroomt en blijft stromen en je niet kunt stoppen met grijnzen, zoals ik.

  Ik ontdekte mijn innerlijke nomade die niets meer of minder nodig had dan wat er op dat moment was. Heel wat voor iemand die op voorhand dacht niet te houden van tentjes, groepsreizen, dagenlang niet douchen, poepen en plassen in een gat en nog wat van die dingen. Ik had niets willen missen of ruilen.

  Het was extatisch en bevrijdend tegelijk. Mijn mindful adventure in Tanzania is voor altijd in mijn hart. Dus boek deze reis, jump in, met hoofd, ziel en hart!

  K. Koppenol

Ervaringen 2018

 • Individuele Coaching reis Tanzania

  Individuele Coaching reis Tanzania

  Op 18 oktober 2019 kwam ik aan op het vliegveld in Mwanza en werd daar heel hartelijk ontvangen door Alina en Rama. Na wat gedoe met mijn koffer reden we naar het huis waar ik een week zou verblijven.

  Daar aangekomen werd ik weer heel hartelijk ontvangen, dit keer door twee spring-in-het-velds van een honden. Ook zij zouden mijn lieve vriendjes worden die week. De ontvangst was heel fijn en warm en ik kreeg meteen lekker te eten.

  Het eten werd verzorgd door Leonarda die de hele week voor mij zou zorgen. Lief mens en ik ben heel goed verzorgd door haar. De week die ik heb doorgebracht bij Alina bestond uit gezond en lekker eten, Yoga en beweging, ademhalingsoefeningen en coaching.

  Alina is een hele goede coach die het programma afstemt op de behoefte die er is. Mijn coaching was behoorlijk diepgaand en ik heb geleerd de pijn te voelen in plaats van te vermijden.

  Je woont eigenlijk een week samen dus je praat veel met elkaar maar behalve dat heb ik ook echt enorm veel gelachen. Alina is de beste coach die er is maar ze is privé ook lekker chaotisch soms. Sleutels zijn altijd kwijt, denk erom dat ze je vertelt hoe de douche werkt (anders douche je koud hahaha) en pas op dat ze je niet buitensluit op het terras als je later naar bed gaat.

  Mijn week met Alina was super en ik heb er echt heel veel aan gehad. Ik raad het iedereen aan die op een punt is gekomen dat je echt iets in jezelf wil veranderen. Ik zeg nu tegen mijn vrienden: "er is een Annemieke voor- en een Annemieke na Tanzania" en die tweede is een stuk gezonder kan ik zeggen dankzij mijn coaching vakantie bij Alina.

  Gun het jezelf zou ik zeggen. Tenslotte wil ik ook alle mensen om Alina heen bedanken zoals Leonarda, Rama en zijn zoon, zij hebben mij een onvergetelijke dag op de Serengeti bezorgd ook zeer aan te raden.

  Bedankt, ik koester de coaching week for ever! Annemieke. Z (docente)

 • Coaching reis Marokko

  Dit was mijn 2de coaching reis met Diana

  Weer naar Marrakech, en het was geweldig.
  Ik wilde meer inzicht in hoe ga ik verder met mijn leven en werk. Dat ik antwoorden krijg binnen 3 dagen heeft te maken dat Diana zeer kernachtig werkt. Ik heb weer in de spiegel gekeken, dat is confronterend en heel krachtig.  
  Het is fijn dat Diana dingen herkent en dat ze begrijpt waar het over gaat. Zij benadert de mensen ook individueel in de groep en zij biedt een mooie mix van werkvormen die ook resultaat hebben. 

  Tijdens de week heb je veel tijd om de dingen te verwerken en lekker te ontspannen bij het zwembad of in de tuinen.
  De locatie is een klein paradijs, ik vind het een park, het is geweldig. Het eten is super, het personeel is heel vriendelijk.
  Ik beveel je echt deze reis aan, het is een cadeau aan jezelf. Dank je, liefs Chantal


  Tijdens het telefoongesprek met Diana werd mij al duidelijk werd dat ze me kon helpen. Geweldig om naar Marrakech te gaan. Ik voelde me gelijk veilig in de groep om me open te stellen en mezelf te zijn. Het spiegel effect is super, je herkent jezelf in de ander.
  De coaching van Diana is erg goed, zij is niet oordelend, luistert echt, de verschillende werkvormen waren fijn en afwisselend.
  Ik heb me vaak verbaasd over hoe Diana steeds de kern raakte. Daardoor durfde ik ook echt naar mezelf te kijken en heb het gevoel dat ik weer door kan gaan met me leven.
  Het hotel was heerlijk, je kan je afzonderen, de kamer fijn, rustig, zwembad en de tuinen waren geweldig, het eten was lekker. De excursies waren mooi. Het was een krachtige reis!

  Dank je Diana, tot ziens! liefs Lieve


  Ik liep vooral vast in mijn werk, ik twijfelde over mijn functie. Juist het werken met de creatiespiraal heeft me inzicht gegeven hoe ik praktisch mijn talenten kan inzetten en hoe ik wensen kan creëren.  De Voice Dialogue legde voor mij direct bloot hoe ik de regie in de handen kan nemen. In de week voel ik mijn kracht en stevigheid toenemen, ik heb grond onder mijn voeten gekregen. Dat geeft me vertrouwen. Ik genoot van de fijne locatie, lekker en goed eten, fijne sfeer, mooie tuinen om te genieten. 

  Ik heb Diana ervaren als doortastend, confronterend, veilig, liefdevol, met humor, en dienstbaar aan het individuele en groepsproces. Veel dank Marcel.


  Deze Marrakech reis is een onvergetelijke ervaring. Je neemt letterlijk afstand van je normale leven. Ik ben blij dat ik mijn outplacement budget ingezet voor deze reis. De groep was gelukkig niet te groot waardoor ik zeer intensief aan mijzelf kon werken. Ook hadden mijn mede reizigers veel dezelfde dingen om uit te werken. Diana heeft deze week op vele manieren met ons gewerkt, wat een vakvrouw! Deze reis was voor mij een nieuwe ervaring, die zeker nog heel lang zal blijven nawerken. Ik zie het als een investering in mezelf en het was meer dan de moeite waard. Bedankt Alex


  Mijn droom kwam uit, een coaching reis naar Marrakech. Na gesprekken bij psychologen wist ik dat ik niet verder kwam. Geweldig, eindelijk iemand die van aanpakken weet! Ik heb een budget gekregen van mijn werkgever die ik kon gebruiken voor deze reis. Geweldige groep en vooral een coach die weet wat ze doet! 

  Diana liet me zelf ervaren en ontdekken hoe ik in elkaar zit en waar dingen ontstaan zijn. Ik zag dat de balans tussen mijn privé en werk zoek was. Als perfectionist ging ik steeds grenzen over. Heel mijn "ik" is ontrafeld, waardoor ik greep op mezelf kreeg. Ook tools, handvaten om mee aan de slag te gaan, om dingen concreet aan te pakken. Ik ben diep onder de indruk van Diana, zij is een vakvrouw die haar werk doet vanuit plezier en humor. Ik kom terug, dank Marlies

 • Een heerlijke retraite in Sardinië

  Een heerlijke retraite in Sardinië

  Een week waarin mijn hoofd uitgezet kon worden en de mogelijkheid werd gecreëerd om meer te voelen wat er om me heen gebeurt. Dit laatste werd mogelijk gemaakt door door de aandacht / trainingen van Monique. De trainingen, die een mix zijn coaching, mindfullness en yoga ... een prachtige combi.

  En dit alles in een heerlijke relaxte setting in de prachtige omgeving van Zuid Sardinie. De omgeving, die ook de mogelijkheid bood om een mooie wandeling te maken, te relaxen aan het strand, een duik te nemen de azuurblauwe zee, het stadje Antonioco te bezoeken of een wijntje te drinken bij Mario aan het strand.

  Alle dagen werden afgesloten met een overheerlijke Italiaanse maaltijd. Mijn enthousiasme is moeilijk onder woorden te brengen. Je moet het gewoon ervaren... een aanrader voor iedereen... ik kijk er met heimwee op terug!

  Hartelijke groet,

  Annet B. (Apotheker)

 • Individuele Coaching Traject

  Ik ben een coachingstraject gestart bij Diana omdat ik vastliep in mijn werk en ik stress- en vermoeidheidsklachten had. Door de sessies bij Diana heb ik meer zicht gekregen op het ontstaan van deze klachten. 

  Ik ben vroeger, als kind, te weinig gezien en heb al vroeg in mijn leven teveel voor anderen moeten zorgen. Daardoor heb ik niet geleerd om te voelen wat goed is voor mij of om mijn grenzen aan te geven. Ik heb teveel verantwoordelijkheid op me genomen op mijn werk en ben perfectionisch. Ik heb mezelf lange tijd overbelast door de hoge werkdruk die er is in de organisatie.

  Diana ziet wie ik ben en doorziet ook mijn 'maskers' of  'programma's', die ik heb ontwikkeld om mezelf staande te houden, maar die uiteindelijk me niet helpen.

  Diana is een levenswijze vrouw die-  met verschillende tools, kundigheid, warmte en humor- laat zien hoe ik kan omgaan met mijn angsten en pijn. Ik leer ook om mezelf de rust te gunnen en lief te zijn voor mezelf. Daarnaast weet in nu ook hoe ik mijn rol als professional beter in kan zetten waardoor ik niet over grenzen ga. 

  Ik ben Diana dankbaar voor de inzichten en ik kan nu verder.
  Moniek v.d.A
  Maatschappelijke werker

Ervaringen 2017

 • Coaching reis Frankrijk

  Coaching reis Frankrijk

  Wat was het heerlijk de retraite in Frankrijk, als een warm bad!! Ik vond het heel bijzonder om te zien hoeveel inzicht kunstzinnige coaching/counseling kan geven. Je begint gewoon, kijkt wat er verschijnt en dat zegt dan ineens heel veel over jou. Alle puzzelstukjes uit de afgelopen jaren vielen op hun plaats. Er leek een verbinding te ontstaan. Ook hoe we als groep elkaar versterkten en steunden was hartverwarmend. We hebben gehuild en gelachen. Diana, woorden schieten tekort wat je hebt teweeggebracht.

  Heel veel dank en liefs Rianne
  Professor TU 


  In Zuid Frankrijk heb ik een ongelofelijk mooie reis gemaakt en ik heb mezelf opnieuw uitgevonden. Vanuit vrijheid om te spelen, te dansen en te zingen aan de slag gaan. Niet weten wat het wordt, niet bedenken wat het moet zijn; gewoon gaan! Een heerlijk bevrijdend gevoel! Aan het eind van de retraite hebben we een collage gemaakt over onszelf, ik heb 'm ingelijst en ik laat 'm met trots aan iedereen zien en ik vertel het verhaal van Mariëtte 2.0. "Ik ben hier op de wereld om echt iets moois te doen, vanuit mijn hart met liefde, het gaat niet om de poen...." Ik wil de wereld verbeteren en dat is begonnen op mijn innerlijke reis in Zuid Frankrijk!

  Dank voor die heldere groene ogen, die dwars door mij heen kijken. Dank voor je onvoorwaardelijke liefde en steun. Voor het onbeperkt delen van jouw kennis,  jouw talenten en krachten. Ik wens jou dat je dit werk nog heel lang mag doen in vrijheid, liefde en gezondheid.

  veel liefs en een knuffel Mariette
  Mindfulness trainer


  De reis in mijn leven. Als een stuiterbal stapte ik een vliegtuig in op weg naar het zonnig zuiden. Dat het zo zonnig zou kunnen worden, had ik toen nog geen idee van. Met mooie mensen, ook grote spiegels om me heen heb ik me een week mogen banen in het licht wat me leventje van een andere kant belichtte. En waar ik me weer kon warmen aan alle liefde die er kon stromen. Ik kon weer even bij mezelf komen en voelen dat ik leef! Lieve meiden, jullie dank voor deze bijzondere ervaring en Diana, lieve warme vrouw, dank je wel dat ik mee mocht! tot snel!

  Dank Stef
  Docent


  Ik heb de retraite Inspirerend in Verbinding een heel mooie ervaring gevonden. Zij wisselen heel mooi diepgaande werkvormen en speelsheid af. Als groep waren we heel close waarin iedereen heel duidelijk aandacht aan zijn of haar eigen proces en vragen kon besteden. Ik heb een eerste stap kunnen zetten om meer uit mijn hoofd in mijn gevoel te komen. Super, heel veel dank voor deze opening. Ik ga voortbouwen op m'n stappen.

  Dank van Wouter
  Docent


  Een week samen met bijzondere mensen, op zoek naar verbinding met jezelf en met de ander. Mooie ontmoetingen, indringende ervaringen met familieopstellingen gecombineerd met soundhealings en lichaamswerk. Een verrijkende week. Het heeft mijn hart geopend.

  Dank Rob
  Arts

 • Individuele Coaching Traject Zutphen

  Individuele Coaching Traject Zutphen

  Aandacht, confrontatie, goede sfeer, (h)erkenning, evaluatie, winst, geloof, afstand nemen van, ruimte, (zelf)vertrouwen, rust, energie, trots, tranen, scherpe blik, humor, alles mag er zijn én inzicht in mijn ikken.
  Over dit laatste wil ik graag wat delen. Veel mensen zullen het herkennen; in ons hoofd spelen weleens gesprekken af tussen verschillende stemmetjes; onze ikken.

  De meest luide stemmetjes krijgen altijd hun zin. Nou, binnen een paar uur na onze kennismaking kon Diana treffend mijn belangrijkste ikken zo uittekenen. Zittend op de grond tekende ze onder andere: de Perfectionist, de Vechter, de Criticus, de Clown, de Vluchter, mijn Innerlijk kind én de Drammer. (wat mij betreft, is de Engelse versie the Pusher toch net iets vriendelijker)

  Mijn Drammer bracht grootse dingen teweeg: zakelijk succes en een mooi gezin, maar samen met z'n partner Ratio verdrong hij Gevoel wel wat.
  Diana liet me inzien waarom Drammer en Ratio zich zo op voorgrond (moesten) dringen. Maar ook liet ze me ervaren dat Gevoel er is en meer ruimte mag hebben. De eerste aanzet is geweest en het is nu aan mij om de ruimte te creëren.

  Je begrijpt dat Drammer mij daar weinig tijd voor gunt! Maar het komt goed; Drammer accepteert dat ik een nieuw evenwicht zoek.

  Lieve groet Renee v.d.H
  Leidinggevende Unive

Ervaringen 2016

 • Coaching reis Spanje

  Lieve Diana,
  Voor ik begin met het schrijven van mijn recensie wil ik je vanuit de grond van mijn hart bedanken voor weer een heel bijzondere ervaring.
  Wat een bijzondere week, deze uitzonderlijke ervaring heeft mij mijn vermogen terug gegeven om vanuit de grond van mijn hart lief te kunnen hebben. Diana is in staat om ieder individu dusdanig te begeleiden dat er niet alleen liefde voor jezelf, maar ook een diep respect voor ieder ander groepslid ontstaat. Ik vertrek als nieuw mens terug naar Nederland, hopende dat de kater niet te lang duurt, want wat zal ik de groep missen.
  Diana bedankt, je bent een bijzonder mens, we gaan elkaar zeker nog ontmoeten. 

  Dikke knuffel, Linda (29 jaar)


  Lieve Diana,
  De mooiste reis van mijn leven heb jij me geven. Het gaf mij veel inzicht, kracht en liefde. Een tijd om nooit te vergeten. De puurheid en zuiverheid waar jij mee werkt is zo mooi om te zien. Je weet iedereen precies te raken daar waar het nodig is. Dit doe je met liefde, warmte en respect. Bewondering heb ik voor jou. Je inspireert me. Dank je wel lieve Diana voor deze mooie reis.  

  Liefs Miranda (34 jaar)


  Ik had al diverse cursussen gedaan op gebied van zelfontplooiing, persoonlijke effectiviteit, relatietherapie en ook NLP. Allemaal interessant en leerzaam. Ik gunde mezelf dit jaar een weekje vakantie en besloot deel te nemen met de “Ontmoeting met jezelf”. Lekker in de Zuid Spaanse zon en dus ff lekker eruit.

  Ik had tevoren weinig verwachtingen en concrete vragen en liet het over me heen komen. Ik was wel nieuwsgierig naar wat komen ging. En er kwam wat!! Binnen 5 seconden was ik uit mijn comfortzone en dacht ik “Wat doe ik hier?” Dat was precies de bedoeling en gaf de opening naar mijn angsten, schaamte en andere onhandige menselijke kenmerken. 

  Ik viel de hele week van de ene mooie verbazing in de andere. Heel indrukwekkend om te zien wat er in de groep gebeurde. Ook vervelende zaken binnen de groep zaken pakte Diana zo prachtig op en gebruikte ze in het programma, op zo’n manier dat we achteraf blij waren met de aanleiding.

  De opstellingen, de vuuravond, de avond-uit, de sessies, de heerlijke gesprekken met alle mensen van de groep.  De openheid en kwetsbaarheid die met de dag toenam leidde tot veel tranen en veel gelach en overall tot een onuitwisbare ervaring, die ik voor geen goud had willen missen. Het was een mooi cadeau aan mezelf. 

  Dank je wel, Diana. Je bent een bewonderenswaardig mens. Een enorme inspiratiebron. Het was een voorrecht met jou te hebben gewerkt. 
  Groet, Peter (49 jaar)


  Diana heeft met veel liefde, begrip, compassie en aandacht mij begeleid naar het kijken en luisteren van mijn innerlijke kind. Voor mij was het een week waarin ik meerdere aspecten van mijzelf mocht ontmoeten. Tijdens mijn verblijf in Luna Y Sol heb ik een soundhealing gehad. Een diepgaande healing middels het klanken door de groep en de klanken van Diana als Sjamaan.

  Door deze healing heb ik mij kunnen bevrijden van diepgewortelde woede en voel ik mij hiervan bevrijd! Ik voel mij nu bevrijd van gevoelens en emoties uit ver verleden. Ik heb meer ruimte en kracht om mij opnieuw te hervinden in het heden.

  Ontspannen en met wijze lessen ben ik weer naar huis gegaan. Diana is zeer vakbekwaam, zij biedt veiligheid en geeft een ieder de ruimte.

  Ik ben haar diep dankbaar! Wietske (51 jaar)


  Vooral nieuwsgierig vertrok ik naar Spanje om een coaching vakantie bij de Diana te volgen. Het heeft mij verrast om te zien hoe Diana met vele werkvormen werkt. Diana werkt eerlijk en liefdevol en weet het werkelijke thema bij ieder boven water te krijgen. Ze durft een spiegel voor te houden en het was aan mij of ik erin durfde te kijken.

  Wel eerder had ik gehoord van SoundHealing, maar had het nog niet eerder meegemaakt. In een van de werkmomenten zette Diana een SoundHealing in en dat kwam enorm bij mij binnen, terwijl de klanken voor een ander werden ingezet. De trillingen vibreerden door mijn lijf waardoor ik in gesprek ging met mijn Innerlijk Kind. Een emotioneel moment.

  Later bij een vuurritueel kwam er vanuit mijn buik zo'n oerklank naar boven, dat het mij deed verbazen en het raakte mij intens. Ik ga dit verder verkennen door contact te zoeken met SoundHelers bij mij in de buurt. 

  De week eindigde voor mij met een gevoel van openheid, innerlijke kracht, ruimte en waardering voor de mogelijkheid om mezelf in een andere werkelijkheid te kunnen zien.

  Diana is voor mij een Goddelijke Moeder, liefs Brenda (49 jaar)


  Ontmoeting met jezelf = de reis van mijn leven. Heel onvoorbereid vertrok ik op pad. Al van in het begin vertrouwde ik op de ervaring en kennis van Diana na ons telefonisch gesprek. Alles komt goed! Als enige Belg in onze groep kwam ik later op de dag aan. Vanaf de eerste seconde voelde ik me thuis. Diana verwelkomde me en stelde me voor in de groep. Wat een pracht mensen allemaal! De hele week bestond uit een aaneenschakeling van mooie, intensieve en krachtige momenten! Van theorie tot diep spirituele ervaringen. allemaal bijzonder gebracht met veel liefde voor ons allemaal.

  Diana is een wonderlijke vrouw, een krachtige moeder die elke situatie weet te gebruiken om ons verder te doen gaan dan we mogelijk achten. Dit samen met leven in het NU.

  Het lekkere, gezonde eten en de mooie locatie maken dit tot een geweldige reis. Werken en genieten gingen hand in hand. Ik denk nu nog vaak terug aan onze mooie momenten en ben ontzettend dankbaar dat ik dit heb mogen ervaren. Ik weet nu al dat dit niet mijn laatste reis was met Diana!

  Bedankt van Julie (30 jaar)


  Met be- en verwondering heb ik deel mogen nemen aan je programma. Ik kwam gebroken en ging met kracht. In een week tijd gaf je inzicht en plaatste je de dingen in het juiste perspectief. Ik weet nu hoe ik verder kan en ben je daar heel dankbaar voor.

  Deze reis neem ik mee voor het leven. Je was een inspiratiebron voor ons allen en kan dit iedereen aanbevelen die worstelt met een probleem en daar niet zomaar uitkomt. Ik hoop je snel weer te mogen ontmoeten tijdens een van de weekenden die je in Nederland wilt organiseren. Hartelijke groet,  Pim (43 jaar)

 • Individuele Coaching traject Zutphen

  Individuele Coaching traject Zutphen

  Na mijn coaching reis in Spanje, ging mijn proces verder. Er waren deuren geopend die ik vol overtuiging verder wilde gaan onderzoeken. Zo ging ik 10 weken op pad met mijzelf. Om mijn hart te openen en naar mijzelf te kijken. Na de reis voelde ik dat ik dit niet verder alleen kon oplossen en schreef ik Diana een mail. Zo kwam ik 2 dagen naar Nederland om met Diana te kijken hoe ik verder kon gaan.

  Ik kwam bij Diana om een probleem verder uit te werken, maar al snel had ik door dat het veel dieper en verder zou gaan. Zij werkt zeer confronterend en laat mij alles op andere manieren bekijken en doorvoelen. Met huiswerk ga ik overnachten op een bijzonder aangename plaats en de volgende dag gaan we weer intensief verder.

  Op weg terug naar huis heb ik al door dat er wezenlijk iets veranderd is. Maar laat het allemaal nog rustig op me inwerken. Ik heb bijzonder goede tips meegekregen waar ik direct mee aan de slag kan.

  De volgende dagen besef ik pas hoe het echt wel verder doorwerkt en dat het niet blijft bij die 2 dagen. Ik deel Diana nadien mijn ervaring nog mee en ze schrijft me bijzonder warm terug.

  Voor mij is Diana een steun, een soort van moeder, opvoeder, in tijden waar je even een hand aan je zijde wil voelen.

  Komend weekend ga ik ook naar het verdiepingsweekend na onze Spanje reis en kijk hier nu al enorm naar uit. 

  Bedankt van
  Julie de Kinderen uit België
  Coach

De zomermaanden zijn aangenaam in Innsbruck. De temperatuur ligt dan overdag rond een aangename 22 tot 24 graden, hoewel hier zeer slechts sprake is van een gemiddelde waarbij de werkelijke temperatuur flink af kan wijken.

Sta er niet van te kijken als het de ene dag slechts 15 graden is en dat twee dagen later het volop zomers is met temperaturen die ruim boven de 25 graden Celsius uitkomen.

Hoewel een regenbui altijd op de loer ligt wordt het weer in Innsbruck zeker als prettig ervaren in de maanden juli en augustus. Dankzij de regen die er dan regelmatig valt blijft de omgeving mooi groen maar krijgt ook smog amper de kans om vat te krijgen op de stad.

Dat is vooral voor mensen die vanwege de frisse lucht naar Oostenrijk komen een goede bijkomstigheid.

Je deelname aan deze reis reserveren met dit formulier...

Ik meld me aan voor:
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!

Reserveren!

De locatie » Neue Magdeburger Hütte » Zirl » Oostenrijk


6170 Zirl
Zirl
Oostenrijk
Zakelijk én Persoonlijke ontwikkeling is verbonden

Zakelijke Bezinningsreizen van Diana Bergsma is uniek in Nederland en België. Wij voldoen aan de financiële garantieverplichting en zijn lid van de STO reisgarantie en de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties.
VvKRSTO garant

 • Deskundig en ervaren team van trainers en gidsen 
 • De beste individuele en groeps bezinnings reizen
 • Sfeervolle en unieke duurzame accommodaties
 • Kleinschalige groepen, goede sfeer en persoonlijk aandacht
 • Snelle service en gratis advies, elke dag bereikbaar per mail of telefoon 
 • Vertrek Garantie: 95% van onze reizen gaan door. Zo niet: geld terug
 • Reizen op een duurzame manier, ondersteunen van duurzame projecten