Diana Bergsma - Zakelijke Bezinningsreizen Zakelijke Bezinningsreizen

Het Klimaat

Het weer in Cambodja is warm; de temperatuur Cambodja verschilt tussen de verschillende gebieden binnen het land, maar de gemiddelde temperatuur Cambodja ligt op 27 graden. Het klimaat Cambodja is subtropisch, wat betekent dat er twee seizoenen zijn; een droog seizoen en een regenseizoen. Op deze pagina lees je alle informatie over Cambodja met betrekking op het klimaat.

Cambodja regenseizoen
Het regenseizoen Cambodja loopt grofweg van juni t/m oktober met uitloop in begin november. Dit betekent dat het droge seizoen van november t/m mei loopt. Tijdens het regenseizoen valt de meeste regen in de maanden september en oktober. In het regenseizoen valt er vaak vooral ’s middags een flinke bui. Gedurende de rest van de dag wisselen zon en bewolking elkaar vaak af.

Geld Cambodja

De munteenheid van Cambodja is de Riel. De Riel is gekoppeld aan de US Dollar, 1$ staat altijd gelijk aan 4000 Riel. Vooral op toeristische plaatsen is het normaal dat er met Dollars betaald wordt en prijzen in hotels en restaurants zijn dan ook vaak in Dollars aangegeven. Wel krijg je vaak Riel als wisselgeld terug. Bij de tempels van Angkor staan prijzen bijvoorbeeld alleen in Dollars genoteerd. In kleinere steden en op lokale markten kun je meestal alleen met de Riel betalen. In het westen van Cambodja, dicht bij Thailand, kun je vaak ook met de Thaise Baht betalen.

Pinnen in Cambodja wordt naarmate het land steeds populairder wordt bij toeristen ook steeds gemakkelijker. In grote steden zoals Phnom Penh en Siem Reap kun je gemakkelijk een pinautomaat vinden.

Visum

Het Cambodja Visum is ter plaatse verkrijgbaar op de vliegvelden van Siem Reap en Phnom Penh, als je Cambodja per vlucht binnen reist. Tijdens de bouwsteen Varen naar Cambodja (vanuit Vietnam) kun je het visum Cambodja aan de grensovergang regelen. Hetzelfde geldt voor een reis van Thailand of Laos naar Cambodja over land, of andersom. De huidige kosten (2018) van het visum Cambodja zijn 30 USD  voor een visum dat geldig is voor een periode van 30 dagen. Naast het bedrag heb je ook een pasfoto nodig voor je visum Cambodja. De pasfoto eisen voor het visum Cambodja zijn een formaat van 35mm bij 45mm en een recht vooraanzicht van de reiziger.

Soms kan het Cambodja visum bedrag wat verschillen als je overland Cambodja binnenkomt. Cambodjan border officials nemen het ‘nogal ruim’ met de betalingen van de visa. Heb je geen zin in gedoe bij een grensovergang dan kun je je visum Cambodja aanvragen van te voren. Wij kunnen dit niet voor je regelen maar je kunt het visum Cambodja aanvragen bij de Cambodjaanse ambassade in Brussel of je kunt het visum Cambodja aanvragen online via de Visumcentrale
Paspoort
Reizigers met een Nederlands of Belgisch paspoort, dienen voor hun vakantie Cambodja te beschikken over een paspoort dat nog tenminste 6 maanden geldig is bij vertrek uit Cambodja en daarnaast een visum in het paspoort.

Reis Verzekeringen
Een reisverzekering is verplicht! Medische verzorging in het buitenland of een onverwachte vlucht naar huis kan flink in de papieren lopen. De reiziger is verplicht een reis en annuleringsverzekering af te sluiten.

Ga mee naar Cambodja

16.8
905
17
52.3.228.47