Diana Bergsma - Zakelijke Bezinningsreizen Zakelijke Bezinningsreizen

De mooiste reisbestemmingen

Als je een reis boekt is natuurlijk de reisbestemming belangrijk naast het programma/training wat je krijgt. Wil je verweg of liever dichterbij? Ga je lang op reis, of kies je ervoor om je vakantiedagen op te delen om meerdere keren op reis te gaan? 

Duurzame reizen

Reizen is geweldig, maar een lange reis met de auto of het vliegtuig is natuurlijk niet erg goed voor het milieu. Duurzaamheid wordt wel steeds belangrijker in de reisbranche, maar het gaat met kleine stapjes. Gelukkig is het bij ons het makkelijk om op je bestemming wél voor duurzame opties te kiezen. Wil jij met een goed geweten op vakantie?
Kies dan voor onze reisbestemmingen. 

Waar ga je heen? Waar kies je voor?

Tanzania

Dit is het land van Van de uitgestrekte Serengeti vol met wilde dieren tot aan de hoogste piek van Afrika, de Kilimanjaro. Het is sensationeel om middenin Serengeti wakker te worden met de zebra’s, het geluid van grazende buffels of het brullen van een leeuw. Ngorongoro Krater Hoogland is magische natuur met eindeloze ruimte en volledige stilte. 

Duurzame elementen in de reis zijn:

Wij zijn al jaren betrokken bij sponsoringsprojecten van Masaï in Ngorongoro en Arusha en anderen op het gebied van onderwijs, namelijk:

 • De driejarige sponsoring van een jonge Masaï tot leraar op een basisschool.
 • De driejarige sponsoring van een Masaï meisje voor Vocational onderwijs
 • Sponsoring van kacheltjes in de hutten om de intense rook af te voeren, longaandoeningen zijn doodsoorzaak nummer 1 in Ngorongoro
 • Sponsoring van een meisje om safari kok te worden
 • Sponsoring van een Masaï om naar de universiteit te gaan in Dar Es salaam. Doel: leraar wetenschap en scheikunde

Marokko

Salama, ligt midden in het National park Toubkal. Dit kleine intieme resort, waar ook Nederlands wordt gesproken, ligt zo’n drie kwartier van Marrakech. Geniet van de bergen en de prachtige natuur in combinatie met een traditionele cultuur waarin goede gebruiken van gezonde voeding, contact met de aarde, een gevoel voor mystiek, en een spirituele connectie nog tastbaar zijn. 

Duurzame elementen in de reis zijn:

Doneren van geld aan straatkinderen.

Sardinië

Sardinië heeft maar 1,2 miljoen inwoners die bijna allemaal rond de 3 grote steden wonen. Het eiland is even groot als België en heeft grote uitgestrekte natuurgebieden waar je niets anders hoort dan de stilte en de geluiden van de natuur. Dit is gerust uniek te noemen. De locatie ligt op een kilometer van een prachtige baai en heeft wijds uitzicht over de Middellandse zee. Hier kun je de stilte nog horen en echt tot rust komen in ongerepte natuur.

Duurzame elementen in de reis zijn:

 • Er is een septic tank. Het witte water wordt hergebruikt voor planten.
 • Bijna alle producten zijn lokaal en onbespoten, Fair trade wijn, Fair trade olijfolie en kazen
 • Bijdrage aan natuurbehoud en geen negatieve impact op de natuurlijke omgeving
 • Geen overdadige verlichting voor de nacht (i.v.m. met nachtleven dieren)
 • Alles is gebouwd van natuurlijk materiaal, zoals hout of gemaakt van stenen hier uit het gebied.
 • Elk jaar maken we wandelingen waarbij we zwerfafval opruimen.

Cambodja

Cambodja ligt in Zuidoost-Azië en wordt omringd door Thailand, Laos en Vietnam. Officieel heet Cambodja: Preah Réchéanachakr Kampuchea, dit betekent Het Koninkrijk Cambodja (Kampuchea). De hoofdstad van Cambodja is Phnom Penh. Norodom Sihamoni is sinds 2004 koning van Cambodja. De grootste toeristische attractie in Cambodja en een van de meest spectaculaire oude sites op aarde is Angkor Wat. Dat is een enorm tempelcomplex met de overblijfselen van verschillende hoofdsteden van het Khmer-rijk, van de 9e tot de 15e eeuw na Christus. 
In Cambodja zijn veel mensen boeddhistisch en je ziet er dan ook veel monniken in hun herkenbare oranje kleding rondlopen.