Diana Bergsma - Zakelijke Bezinningsreizen Zakelijke Bezinningsreizen

De drukke werkweek zit er weer op en dat betekent: weekend! Heb je moeite om in het weekend je werk los te laten? Misschien dat deze tips je vanaf nu kunnen helpen om écht te genieten van je welverdiende vrije dagen.

Maak to-do-lijst voor maandag

Zit je hoofd iedere vrijdag helemaal vol met allemaal dingen die je volgende week moet doen? Schrijf het op! Maak bijvoorbeeld alvast een to-do-lijst voor maandag. Schrijf hier de belangrijkste dingen op die je moet doen. Zo maak je je hoofd leeg en hoef er in het weekend niet meer aan te denken.

Begin niet aan nieuwe klus

Vlak voor het weekend is het niet slim om aan een nieuwe klus te beginnen. Rond alle dingen af waar je aan bezig was, maar begin dus niet aan iets nieuws. Bewaar dat voor na het weekend. Dan begin je helemaal fris aan een nieuwe klus. Door voor het weekend aan iets nieuws te beginnen, vergroot je de kans dat je in het weekend er vaak aan moet denken. Doe het dus niet en geniet van je weekend!

Durf los te laten

Durf je werk in het weekend los te laten. Je leven draait niet alleen maar om werk. Je moet je kunnen ontspannen en de tijd krijgen om tot rust te komen. Als je steeds aan je werk denkt, lukt dat zeker niet. Laat het daarom los in het weekend! Gun jezelf de rust en vrijheid.

Plan leuke dingen

Wat is nou leuker dan een gezellig dagje met je vrienden of familie? Bezoek een leuke stad, ga naar een museum of hang de chef-kok uit en laat iedereen genieten van je kookkunsten. Het is belangrijk om leuke dingen te plannen in het weekend, zeker als je een drukke werkweek achter de rug hebt. Als je geen zin hebt in afspraken, kun je natuurlijk ook een lekker momentje voor jezelf pakken. Kom tot rust, geniet en laad op voor de volgende werkweek.

Bronvermelding en lees verder; http://www.baaz.nl/content/het-is-weekend-laat-je-werk-op-je-werkPlaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Zakelijk én Persoonlijke ontwikkeling is verbonden